BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivÇin'den ikinci el araba ihracatına destek----

Çin'den ikinci el araba ihracatına destek

Çin'den ikinci el araba ihracatına destek
07 Aralık 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Çin ikinci el araba ihracatını arttırmaya yönelik ülke dışındaki pazarlama kanallarına ve ihracat yapabilmek için satış sonrası hizmet olanaklarına erişimi olan firmalara destek verecek.

Çin Ticaret Bakanlığı içinde Liaoning, Fujian ve Sichuan'ın da bulunduğu 14 bölgeye daha ikinci el araba ihracatı yapma izni verildiği duyuruldu.

Bu bölgelerde, yerel şirketler için kabul standartları belirlenerek, seçilme prosedürleri standartlaştırılacak. Hem ikinci el araçlara, hem ülke dışındaki pazarlama kanallarına ve ihracat yapabilmek için satış sonrası hizmet olanaklarına erişimi olan firmalar desteklenecek.

Resmi makamlarca, sağlıklı bir ticaret ortamı oluşturmak için araç işlem kaydını, ruhsat başvurusunu ve gümrük formalitelerini kolaylaştırma yolunda daha çok çabanın gösterilmesi önerilmekte.

Çin, kullanılmış otomobil ihracatını resmi olarak 2019 yılında başlattı. İlk aşamada içinde Beijing, Tianjin, Shanghai ve Guangdong'un bulunduğu on bölgelik bir gruba bu türden bir ticaret gerçekleştirme izni verildi. Bu çerçevede, ilgili endüstrinin verileri, Çin'de 2022 yılının ilk on ayı içinde 13,3 milyon kullanılmış aracın ticaretinin yapıldığını gösteriyor.

Çin otomotivde vergi indirimine gidebilir

 

Çin otomotivinde 2 aydır işler tersine döndü

 

Çin otomotiv üretimini yüzde 36 artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)