BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den gümrük vergilerini düşürme açıklaması----

Çin'den gümrük vergilerini düşürme açıklaması

Çin'den gümrük vergilerini düşürme açıklaması
19 Kasım 2020 - 11:26 www.finansgundem.com

Çin lideri Xi Jinping, gümrük vergilerini düşürme ve yüksek kaliteli mal ve hizmet ithalatını artırma hedeflerini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesinin reformları devam ettirme ve yenilikçi büyüme modelini destekleme konusundaki kararlılığını yineleyerek, gümrük vergilerini indirmeye ve yüksek kaliteli mal ve hizmetleri ithal etmeye devam edeceklerini açıkladı. 2020 Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'ne video konferans yoluyla katılan Xi, APEC'in dünya ekonomisi için önemi ve ülkesinin küresel ekonomiye katkılarına değindi.

Korona virüs salgınının insanlık tarihinde olağan dışı bir gelişme olduğuna dikkati çeken Çin Devlet Başkanı, "Küresel ekonomi kendisini büyük bir gerilemenin içinde bulmuştur. Endüstri ve tedarik zincirleri aksamış ve yönetim, kalkınma ve güven alanındaki eksiklikler daha da artmıştır." şeklinde konuştu.

ABD ELEŞTİRİSİ

ABD ile yaşanan ticari rekabete dolaylı bir eleştiri getiren Xi, "Tek taraflılık, korumacılık, zorbalık ve ekonomik globalleşmeye karşı çıkmanın artması, dünya ekonomisindeki belirsizlik ve riskleri körüklemektedir." ifadesini kullandı. Çin'in Kovid-19 sonrası ekonomik kalkınma için izleyeceği yol haritasına değinen Xi Jinping, "Öncelikle iç pazarımızın taleplerini genişleterek ekonomik faaliyetlerin akışını temin edeceğiz. Bunun yanı sıra bilimsel ve teknolojik yenilikleri destekleyerek ekonomik büyümenin saiklerine fırsat vereceğiz. Son olarak da reformlara hız verip pazarımızı canlandıracağız." açıklamasında bulundu.

Çin Devlet Başkanı, küresel piyasaya açıklığın, APEC üyeleri için tek ilerleme fırsatı olacağına dikkati çekerek şöyle konuştu:

Günümüz dünyasında ekonomik küreselleşme, geri çevrilemez bir eğilim haline gelmiştir. Hiçbir ülke, kapılarını kapatarak gelişemez. Çin, küresel ekonomi ve uluslararası sistemle bütünleşmiş haldedir. Bu sistemden ayrışıp kendimizi küçük bir halkanın içine hapsederek yön değiştirmeyeceğiz. Yeni kalkınma yaklaşımlarını destekleyen bir ülke olarak içe kapalı değil, dışa açık bir ulusal ve uluslararası ekonomik dolaşımı destekliyoruz.

 

"İKİLİ SİRKÜLASYON MODELİYLE BÜYÜYECEĞİZ"

Çin'in teknolojik inovasyonla yönlendirilen "ikili sirkülasyon" modeliyle daha yüksek kalitede büyüme izleyeceğini aktaran Xi, "Gümrük vergilerini ve kurumsal maliyetleri daha da azaltacağız. Tüm ülkelerden yüksek kaliteli ürün ve hizmet alımını artıracağız." diye konuştu.

Xi, "Yeni kalkınma modelimiz kapalı bir yurtiçi tek sirkülasyon değil, açık ve karşılıklı olarak iç ve dış ikili sirkülasyonu teşvik ediyor." dedi. Uluslararası toplum arasında 'daha güçlü politik koordinasyon' çağrısında bulunan Xi, küreselleşmenin "geri döndürülemez" olduğunu belirterek Çin'in "ayrıştırmaya" girmeyeceğini ifade etti. Ayrıca Xi, Çin'in daha fazla ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalayacağını ve Kuşak ve Yol GiriXimini teşvik edeceğini sözlerine ekledi. ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler, insan hakları ihlalleri ve zoraki çalıştırma suçlamaları nedeniyle Çin'le ticari ilişkilerini sınırlı seviyede tutuyor.

Çin tahvil satıp üstüne para isteyecek

 

Asya borsalarında bir tek Çin pozitif

 

Bakan Koca aralıkta alınacak Çin aşısının sayısını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)