BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den flaş 'Ukrayna' açıklaması: Tarihin doğru tarafındayız!----

Çin'den flaş 'Ukrayna' açıklaması: Tarihin doğru tarafındayız!

Çin'den flaş 'Ukrayna' açıklaması: Tarihin doğru tarafındayız!
20 Mart 2022 - 11:02 www.finansgundem.com

Çin’in, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta tarihin doğru tarafında yer aldığını belirten Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Çin, asla hiçbir dış baskıyı veya zorlamayı kabul etmeyecek" diye konuştu.


Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çin’in zamanın göstereceği gibi Ukrayna krizi konusunda tarihin doğru tarafında yer aldığını ve bu durumun çoğu ülkenin istekleri doğrultusunda olduğunu söyleyen Yi, "Çin, asla hiçbir dış baskıyı veya zorlamayı kabul etmeyecek. Çin'e karşı her türlü asılsız suçlama ve şüpheye karşı çıkılacaktır" dedi.

Çin’in bağımsız kararlar vereceğini de yineleyen Yi, “Biz her zaman barışı korumaktan ve savaşa karşı çıkmaktan yana olduk. Çin’in konumu nesnel, adil ve çoğu ülkenin istekleriyle uyumludur” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i ile görüşmüş ve Pekin’in Rusya’ya maddi destek vermesi halinde bu kararın sonuçları olacağını belirtmişti.

JOHNSON ÇİN'İ KÜRESEL KINAMAYA KATILMAYA ÇAĞIRDI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pekin'e çağrıda bulunarak Çin'i Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgaline yönelik küresel kınamaya katılmaya çağırdı.

BİDEN-JİNPİNG ZİRVESİ

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleştirilen video konferans görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Görüşmede, Çin’in Rusya’ya maddi destek sağlaması halinde sonuçları aktarıldı” denildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, “Görüşmede iki lider, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik sebepsiz saldırılarına odaklandı. Başkan Biden, ABD'nin ve müttefiklerimizin bu krizle ilgili görüşlerini özetledi. Görüşmede Çin’in, Ukrayna’daki sivillere karşı acımasız saldırılar düzenleyen Rusya'ya maddi destek sağlaması halinde sonuçları hakkında bilgi verildi” ifadelerine yer verildi.

Başkan Biden’ın Rusya-Ukrayna krizi hakkında diplomatik bir çözüm talebini yinelediğini belirten Beyaz Saray açıklamasında, “Devlet Başkanı Xi ve Başkan Biden, 2 ülke arasındaki rekabeti yönetmek için açık iletişim hatlarının sürdürülmesinin önemi konusunda anlaştı. Başkan Biden, ABD'nin Tayvan politikasının değişmediğini yineledi ve ABD'nin statükoda herhangi bir değişikliğe karşı çıkmaya devam ettiğini vurguladı” sözlerini kullandı.

AB, Ukrayna için toplanıyor

 

Biden görüşmesi sonrası Çin liderinden açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)