BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den bol likidite hamlesi----

Çin'den bol likidite hamlesi

Çin'den bol likidite hamlesi
19 Aralık 2022 - 08:10 www.finansgundem.com

Çin, proaktif maliye politikasını uygulamak için 2023'te bol likidite sağlayacak.

Devlet medyasına aktardığına göre, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) bir başkan yardımcısı, Çin'in gelecek yıl reel ekonominin ihtiyaçlarına daha iyi hizmet ederken finansal piyasalarda makul ölçüde bol likidite sağlayacağını ifade etti.

PBOC Başkan Yardımcısı Liu Guoqiang, 2023'teki para politikasının yeterli miktarda likidite sağlayacağını ve yapının kilit sektörlere yardım etmek için doğru olacağını söyledi.

Devlet yayın kuruluşu CCTV'ye konuşan Liu, "Finansman maliyeti, küçük iniş çıkışlar dışında makul ölçüde esnek kalacak."

Aynı forumda, Maliye Bakan Yardımcısı Xu Hongcai, Çin'in de gelecek yıl proaktif bir maliye politikası uygulayacağını, makul bir açık oranı ve yerel yönetim özel tahvillerinin boyutunu belirleyeceğini söyledi.

CCTV'nin bildirdiğine göre Xu, Çin'in "özel devlet tahvili fonlarının yatırılabileceği ve sermaye olarak kullanılabileceği alanları uygun şekilde genişleteceğini" söyledi.

Üst düzey yetkililerin açıklamaları, Çinli liderlerin 2023'te 17 trilyon dolarlık ekonomiyi istikrara kavuşturmaya odaklanacaklarını ve hedeflere ulaşılmasını sağlamak için politika ayarlamalarını hızlandıracaklarını söyledikleri bir gündem belirleme toplantısı olan Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'ndan bir gün sonra geldi.

Çin ekonomisi 2023’te enflasyon ve istihdama odaklanacak

 

Çin ekonomisi 2023 yılında toparlanabilecek mi?

 

Goldman Sachs'tan Çin ekonomisi yorumu

 

Çin ekonomisine ikinci Kovid darbesi

 

Goldman Sachs'ın Çin ekonomisi beklentisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)