BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇin’deki unicorn şirket sayısında artış----

Çin’deki unicorn şirket sayısında artış

Çin’deki unicorn şirket sayısında artış
22 Haziran 2023 - 10:30 www.finansgundem.com

Çin’deki unicorn şirketlerin sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla 357’ye ulaştı.

Çin’in güneyindeki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde 19-20 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2023 Çin Unicorn Şirketler Konferansı’nda elde edilen bilgilere göre, 2022 yılında ülke genelindeki unicorn şirketlerin sayısı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 13 artış göstererek 357’ye ulaştı.

Bu şirketlerin 98’ini yeni kurulanlar oluşturdu. Sektörel dağılım bakımından, unicorn şirketler, entegre devreler, yeni perakende, yenilikçi ilaçlar, dijital sağlık hizmetleri, dijital eğlence, akıllı lojistik ve yapay zeka dahil olmak üzere 38 sektörde faaliyet gösteriyor.

Bölgesel dağılım açısından, Beijing, Guangdong ve Shanghai gibi 3 şehir ile Jiangsu ve Zhejiang gibi 2 eyalet, unicorn şirketlerin sayısı bakımından ülkenin en üst sıralarında yer alıyor. Ayrıca, Qinghai ve Yunnan eyaletlerinde ilk kez unicorn şirketler kuruldu.

Öte yandan, unicorn şirketler sermaye piyasalarında da tercih ediliyor. 2022 yılında, 136 adet Çinli unicorn şirket yeni finansman elde etti ve Renminbi bazındaki finansman miktarı ve payı, ilk kez ABD Doları bazındaki finansmanı geride bıraktı. 25 unicorn şirket ise halka arz edildi.

Unicorn şirket nedir?

Unicorn şirket, genellikle kısa sürede kurulup hızla büyüyen ve çekirdek teknolojilere sahip, 1 milyar doların üzerinde bir işletme değeri olan şirket anlamına gelir. Bu şirketler, güçlü teknolojik yenilikçilik yeteneği ve büyük gelişme potansiyeli ile bilinir.

Türkiye'nin yeni unicorn'ları yolda

 

Türkiye ekonomisine 10 unicorn daha geliyor

 

Dream Games, Türkiye'nin yeni unicornu oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)