BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’deki uçak kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı----

Çin’deki uçak kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Çin’deki uçak kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
22 Mart 2022 - 16:09 www.finansgundem.com

Çin'in Guangxi bölgesinde dün yaşanan ve 132 kişinin ölümüne yol açan uçak kazası ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.


Uzmanlar, uçakta bulunan herkesin şiddetli çarpma sonucu çıkan yangın nedeniyle ölmüş olabileceğini açıkladı.

China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi uçak dün 9 mürettebat ve 123 yolcusu ile Wuzhou şehri yakınlarındaki dağlık bölgeye düştü. Uluslararası kamuoyuna yansıyan kamera görüntülerinde uçağın burun üstü düştüğü anlar hem havacılık dünyasında hem de kamuoyunda şok etkisi yarattı. Dağa çarpan ve büyük bir yangına sebep olan uçaktaki yolcu ve mürettebattan kurtulan olmazken, kurtarma görevlileri bugün bölgede çalışmalarını sürdürdü.

Uçaktaki herkes tamamen yanmış

İki dakika kadar kısa bir süre içerisinde 30 bin ft irtifa kaybeden ve düşen uçakta bulunan herkesin ve her şeyin çarpmanın etkisiyle çıkan yangınla saniyeler içinde ‘tamamen yandığı’ söylendi. Yangının daha sonra da kazanın meydana geldiği ormanlık alana sıçradığı kaydedildi. 

30 yılın en ölümcül kazası

Olay, Çin’de 30 yıldır meydana gelen en ölümcül kaza olarak kayıtlara geçti. Ülkede en ölümcül uçuş kazası ise 1994 yılında meydana gelmiş Tupolev 145 tipi uçak Canton'a giderken düşmüş, kazada 160 kişi hayatını kaybetmişti.

Bölgede arama çalışmaları ve diğer personelin kaza ile ilgili araştırmaları sürerken, Çin Devlet Başkanı Şi Çinping, kazanın ardından tam soruşturma çağrısında bulundu.

Arama ekipleri, itfaiyeciler ve diğer personel, Guangxi eyaletinin kırsal bir bölgesindeki alana inerken, Başkan Xi Jinping, kazanın ardından hızla tam bir soruşturma çağrısında bulundu.

Tüm Boeing 737-800 uçaklarının kullanımı durduruldu

China Eastern Havayolları, kazanın ardından tüm Boeing 737-800 uçaklarının kullanımının durdurulduğunu bildirdi.

Havayolu, dün erken saatlerde Kunming şehrinden Guangzhou’nun merkezine gitmekte olan uçakta bulunan yolcuların bazılarının hayatını kaybettiğini açıklamış ancak daha fazla ayrıntı vermemişti. China Eastern daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Şirket, uçak kazasında ölen yolcular ve mürettebat üyeleri için derin taziyelerini ifade ediyor” dedi

Bir yandan, yolcuların ve mürettebatın aileleri hala felaketle ilgili daha fazla bilgi almayı bekliyor. Çoğu yolcu yakını dün geceyi de havaalanında geçirirken, kazayla ilgili net bir bilgi almayı umuyor.

'Bu uçağın bu şekilde düşmesi çok zor bir ihtimal'

Çin devlet kanalı CCTV, China Eastern’in kaza soruşturması, aile yardımı ve diğer acil konularla ilgilenmek için dokuz farklı ekip kurduğunu söyledi. Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) ve China Eastern, kaza yerine yetkililer de gönderdiklerini açıkladı.

Havacılık uzmanı ve güvenlik danışmanı olan John Cox da kazayı Bloomberg'e yorumladı. Eski bir 737 pilotu olan Cox, “Bu çok garip. Bu uçağın bu şekilde düşmesi gerçekten çok zor bir ihtimal” dedi. Gethin, “10 ile 20 saniye arasında pilotlardan biri ya da ikisi kendine gelerek uçağı kurtarmaya çalışmış olabilir” dedi.(Sözcü)

Dışişleri'nden Çin'e taziye mesajı

Çin'de 132 kişi taşıyan uçak düştü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)