BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'deki işletmelerin yüzde 80'i telefonla ödeme kabul etmeye başladı----

Çin'deki işletmelerin yüzde 80'i telefonla ödeme kabul etmeye başladı

Çin'deki işletmelerin yüzde 80'i telefonla ödeme kabul etmeye başladı
13 Ocak 2020 - 10:06 www.finansgundem.com

WeChat tarafından yayınlanan bir rapora göre akıllı telefon ödeme sistemleri Çin'de yaygın hale geldi, taksi, bilet ve otel rezervasyonlarında bile kullanılıyor

Çin'in popüler sosyal medya platformu WeChat tarafından yayınlanan bir rapora göre, QR kod teknolojisini kullanan akıllı telefon ödeme hizmetleri geçen yıl Çin'de daha yaygın hale geldi. 50 milyondan fazla işletme, ülkenin en yaygın ödeme platformlarından biri olan ve ülke toplamının yaklaşık yüzde 80'inin kullandığı WeChat Pay'le ödeme kabul etmeye başladı.

2019 yılında WeChat Pay kullanan perakende işlemlerin sayısı yıllık yüzde 62 artış gösterdi. QR kodlarıyla sipariş almak restoranlarda popüler hale geldi, yemek yiyenlerin yüzde 53'ü WeChat Pay ile fatura ödemeyi seçti.

Rapor ayrıca, artan sayıda tüketicinin WeChat'i taksi, bilet ve otel rezervasyonlarında kullanmaya başladı. WeChat, 2019'da aylık 1.15 milyardan fazla aktif hesap gördü ve 2018'in aynı dönemine göre yüzde 6 arttığını bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)