BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’de TÜFE yüzde 1 olarak gerçekleşti----

Çin’de TÜFE yüzde 1 olarak gerçekleşti

Çin’de TÜFE yüzde 1 olarak gerçekleşti
09 Ağustos 2021 - 10:03 www.finansgundem.com

Tüm dünyada olduğu gibi Cin’de de enflasyon artışı yaşanıyor. Son verilere göre ÜFE yüzde 9 olarak gerçekleşti

Çin'in resmi üretici fiyat endeksi (ÜFE), Haziran ayındaki yüzde 8,8'e kıyasla Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 9 arttı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), Haziran ayındaki yüzde 1,1'lik artışa kıyasla Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 1 arttı. Çin’in yıl sonu TÜFE hedefi yüzde 3.

Kentsel fiyatlar yüzde 1,2, kırsal alanlar yüzde 0,4, gıda fiyatları yüzde 3,7, gıda dışı fiyatlar yüzde 2,1, tüketim malları fiyatları yüzde 0,6 ve hizmet fiyatları yüzde 1,6 arttı. Ocak-Temmuz ayları arasında ortalama olarak, ulusal tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %0,6 arttı.
Çin ekonomisi, pandeminin neden olduğu aksaklıklardan büyük ölçüde kurtuldu, ancak işletmeler yüksek emtia fiyatlarından ve küresel tedarik zinciri darboğazlarından kaynaklanan yoğun baskılarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Bu arada, virüsün daha bulaşıcı Delta varyantının küresel olarak yayılması ve bazı Çin eyaletlerinde son zamanlardaki şiddetli yağış ve sellerin yanı sıra evde yeni vakalar da ekonomik aktiviteyi kesintiye uğrattı.

Almanya ticaret fazlası13,6 milyar euroya yükseldi

Haftaya başlarken kurlar yatay, gündem sakin

Günün önemli şirket haberleri 09/08/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)