BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de PMI verisi sürpriz şekilde düştü----

Çin'de PMI verisi sürpriz şekilde düştü

Çin'de PMI verisi sürpriz şekilde düştü
03 Ekim 2014 - 07:57 www.finansgundem.com

Çin’in imalat dışı PMI’ı Eylül ayında 8 ayın en düşük seviyesine gerileyerek hükümet üzerindeki teşvik baskısını artırdı

Çin’in imalat dışı PMI endeksi Eylül ayında 8 ayın en düşük seviyesine gerileyerek emlak sektöründeki düşüşle mücadele etmek amacıyla hükümetin teşvik sağlaması yönündeki baskının artmasına neden oldu.

Çin Ulusal İstatistik Kurumu’nun verilerine göre İmalat dışı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Ağustos ayındaki 54.4 seviyesinden Eylül ayında 50.4’e düştü. 50 üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Açıklanan veri, bu yıl olumlu performans gösteren alanlar arasında yer alan hizmet sektörünün gayrimenkul sektöründeki gerilemeden etkilendiğine işaret ediyor. Ağustos’ta sanayi üretiminin 5 yılın en zayıf seviyesine gerilemesi ve yatırım büyümesinin yavaşlamasının ardından hizmet sektörü büyümesindeki düşüş hükümetin 2014 yılı yurtiçi hasıla büyümesi hedefine ulaşmasını daha da zorlaştırıyor.

Çin finans piyasaları resmi tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)