BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’de perakende satışlar 4.8 trilyon dolara ulaştı ----

Çin’de perakende satışlar 4.8 trilyon dolara ulaştı

Çin’de perakende satışlar 4.8 trilyon dolara ulaştı
14 Kasım 2019 - 15:10 www.finansgundem.com

Çin ekonomisinin büyümesinin önemli etkenlerinden biri olan perakende satışlar ocak-ekim döneminde yüzde 8.1 artarak 4.8 trilyon dolara ulaştı.

Son yıllarda Çin ekonomisinin dinamosunu oluşturan perakende satışlar istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in tüketici ürünleri perakende satışları ocak-ekim döneminde yıllık yüzde 8,1 artış gösterdi. Toplam perakende satışlar 33.48 trilyon yuana (yaklaşık 4.8 trilyon dolara) ulaştı. Otomobil satışı hariç, söz konusu dönemde büyüme oranı yüzde 9’a ulaştı.
NBS’nin rakamları kırsal kesimdeki büyümenin kentleri geçtiğini gösteriyor. Zira kırsal alanlardaki perakende satışlar yüzde 9 artarken, kentsel alanlardaki yüzde 7,9 oldu. Perakende satış rakamlarındaki en büyük artış ise online ticarette yaşandı, ocak-ekim döneminde bu alanda yüzde 16.4 artışla güçlü bir genişleme gösterdi.
 
Bir günde 35 milyar dolarlık alışveriş yapıldı

Öte yandan bir süredir sadece Çin değil, dünya tarafından da merakla beklenen 11 Kasım Bekarlar Günü indirimlerinde Çin’de bir gün içinde 35.3 milyar dolarlık alışveriş yapıldı. Uzmanlar bu artışta Çin’in giderek büyüyen orta gelir sınıfının büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Perakende satışlar, 2018 yılı itibarıyla art arda 5 yıldır Çin ekonomisinin büyümesini sağlayan ana itici güç konumunda. Bu yılın ilk 3 çeyreğinde tüketimin Çin ekonomisine olan katkı oranı ise yüzde 60,5 oldu. (Çin Uluslararası Radyosu)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)