BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de krediler yükselişe geçti----

Çin'de krediler yükselişe geçti

Çin'de krediler yükselişe geçti
12 Aralık 2013 - 06:28 www.finansgundem.com

Çin'de yeni yuan kredileri ve en geniş kapsamlı kredi göstergesi geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde geldi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de yeni yuan kredileri ve en geniş kredi göstergesi geçtiğimiz ay beklentileri aşarak, hükümetin borçlanmayı düşürmek istediğine ilişkin şüpheye neden oldu.
Çin Merkez Bankası'nın verilerine göre yeni yuan kredileri 624.6 milyar yuana çıkarak, 41 analistin medyan tahmini olan 580 milyar yuanın üzerinde geldi. Kredinin en geniş kapsamlı göstergesi olan toplam finansman 1.23 trilyon yuan ile tüm ekonomistlerin tahmini aşarken, M2 para arzı yıllık bazda 14.2 yükseldi.
Rakamlar, perakende satışlardaki kazançlar ve yavaşlayan sanayi üretimi ile karışık bir tablo çizen Çin ekonomisinin büyümesini destekleyecek yollar bulduğuna işaret ediyor. Artan para piyasası faizleri ve tahvil getirilerinin, yetkililerin borçları azalttığı spekülasyonuna neden olmasının ardından Çin, bu hafta Pekin'deki yıllık ekonomi çalıştayına bir netlik getirebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)