BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de halka arzlar korkutuyor----

Çin'de halka arzlar korkutuyor

Çin'de halka arzlar korkutuyor
03 Aralık 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

Çin'de yasağın kalkmasının ardından ilk halka arzların artması, küçük ölçekli şirket hisselerindeki balonu patlatabilir

Bocom International Holdings Co., Pekin hükümetinin, hisseleri dün rekora  tırmandıran ilk halka arzlar üzerindeki yasağı kaldırmayı planladığının söylemesinin ardından Çin'deki küçük ölçekli şirketler endeksi muhtemelen ayı piyasasına gireceğini öngördü.


Bloomberg'in Günün Grafiği'ne göre ChiNext Endeksi, son ilk halka arzın yapıldığı 11 Ekim 2012'den bu yana yüzde 76 ralli yaparken, aynı dönem içinde Şanghay Bileşik Endeksi'nin kazançları yüzde 5 ile sınırlı kaldı. Çin'de ilk halka arzlardaki hisseler, 11 Ekim 2012'ye kadar uzanan 3 yıllık dönemde ilk işlem gününde ortalama yüzde 33 arttı. Bu oran, yüzde 6.8 ile 28 arasında değişen ABD, Japonya ve İngiltere'deki hisselerin, ilk işlem günü ortalamasının üzerine işaret ediyor.

Hileciliği azaltmak ve arz bolluğunun, piyasayı aşağı taşımasını engellemek amacıyla ilk halka arzları yasaklamış olan Çin Sermaye Piyasalar Komisyonu 30 Kasım'da, Ocak sonuna kadar 50 şirketin, yeni hisse satışı için hazır olacağını söyledi. Çin'deki 100 küçük ölçekli şirketi kapsayan ChiNext Endeksi dün, yatırımcıların, ilk arz edilen hisse alımları azaltacakları endişesiyle yüzde 8.3 düşerek, 9 Ekim'deki zirvesinden bu yanaki kayıplarını yüzde 11'e genişletti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)