BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de enflasyon düşüşe geçti----

Çin'de enflasyon düşüşe geçti

Çin'de enflasyon düşüşe geçti
10 Mart 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

Çin'de enflasyon yavaşlayarak Şubat'ta 13 ayın en düşük düzeyini kaydederken, üretici fiyatlarındaki deflasyon derinleşti

İhracattaki düşüşü hayal kırıklığına uğratan Çin'de fiyatların Çin Yeni Yılı tatilinden sonra soğumasıyla enflasyon Şubat'ta beklentinin üzerinde yavaşlayarak 13 ayın en düşüğüne gerilerken, fabrika çıkış fiyatlarındaki deflasyon derinleşti.

Pekin'deki resmi İstatistik Bürosu'nun verilerine göre TÜFE yıllık bazda yüzde 2 hızlanarak, Bloomberg anketine katılan analistlerin medyan tahmini olan yüzde 2.1'nin altında kaldı. Üretici fiyatları endeksi ise yüzde 2 ile beklenenin üzerinde düşerek, 24. ayında da geriledi ve 1999'dan bu yanaki en uzun süreli düşüşe işaret etti.

Enflasyonun hız kesmesi ve üretici fiyatlarının düşmesi, bir yandan büyümenin sert düşmesi hâlinde yetkililere kredileri gevşetme imkanı tanırken, diğer yandan 1990'dan bu yana en geniş kapsamlı ekonomi politikası değişikliklerini yapmaları için yeterli alan verebilir. Çin Başbakanı Li Keqiang geçtiğimiz hafta bu yıl için tüketici enflasyonu hedefini yüzde 3.5 ile 2013'teki ile aynı düzeyde belirledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)