BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de bir çoban 6 maratoncuyu ölümden kurtardı----

Çin'de bir çoban 6 maratoncuyu ölümden kurtardı

Çin'de bir çoban 6 maratoncuyu ölümden kurtardı
25 Mayıs 2021 - 17:23 www.finansgundem.com

Çin'de bir çobanın, 21 yarışmacının öldüğü bir maraton yarışı sırasında 6 yaralı koşucuyu kurtardığı ortaya çıktı.

Çin'de Zhu Keming isimli bir çoban, 3 günlük bir sürede ülke genelinde en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

100 kilometrelik maraton yarışında, 21 sporcunun ani hava değişiminden kaynaklanan hipotermi nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından, çoban Zhu'nun 6 yaralı sporcuyu ölümden kurtardığı ortaya çıktı.

Konuyla alakalı, aşırı hava koşullarını görmezden geldiği öne sürülen organizatörlere suçlamalar yöneltilirken Zhu, devlet medyasına verdiği demeçte, cuma günü öğlen saatlerinde koyunlarını otlattığı sırada olayın meydana geldiğini ifade etti.

Olay anını anlatan Zhu, "Acil durumlar için kıyafet ve yiyecek depoladığım mağaraya girdim. Ancak içeride yarışmacılardan birini gördüm. Yarışmacının yerde yattığına ve acı çektiğine şahit oldum" dedi.

Çinli çoban, adama mağaradaki yaşam mücadelesi boyunca eşlik ettiğini, donmakta olan ellerine ve ayaklarına masaj yaptığını, ateş yakarak yarışmacının giysilerini kuruttuğunu belirtti.

Zhu'nun anlattığına göre, 4 yaralı koşucu daha mağaraya girerek çobana diğerlerinin dışarıda mahsur kaldığını, bazılarının ise bilinçsiz olduğunu söyledi.

Zhu bir kez daha dışarı çıktığını, şiddetli yağan doluya ve dondurucu soğuğa rağmen yerde yatan bir koşucuya ulaştığını anlattı. Çoban, bu yarışmacıyı da mağaraya getirip battaniyelere sararak hayatını kurtardığını ifade etti.

'ORADA ÖLÜP GİDECEKTİM'

Olayın ardından konuşan koşucu Zhang Xiaotao, "Beni kurtaran adama ne kadar minnettar olduğumu söylemek istiyorum. O olmasaydı orada ölüp gidecektim" diye yazdı. 

Çin devlet medyasına konuşan Zhu, "Sıradan işler yapan sıradan bir insanım" ifadelerini kullandı.

Zhu, 3 erkek ve 3 kadını kurtarmasına rağmen hipotermiye yenik düştüğü bildirilen diğerlerine daha fazla yardım edemediği için pişmanlık duyduğunu söyledi.

"Hala kurtarılamayan bazı insanlar vardı" diyen çoban, "Cansız iki adam vardı ve onlar için hiçbir şey yapamadım. Üzgünüm" diye ekledi.

Öte yandan Çin medyasına göre, diğer maraton etkinlikleri ise bir süreliğine askıya alındı.

Siyah mantardan Bangladeş'te ilk ölüm

 

Çöp deyip geçmemek lazım

 

Kasiyersiz marketler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)