BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve Cezayir'den ortak açıklama----

Çin ve Cezayir'den ortak açıklama

Çin ve Cezayir'den ortak açıklama
20 Mart 2022 - 15:32 www.finansgundem.com

Çin ve Cezayir, Ukrayna krizi kapsamında halkların yaşam koşullarının olumsuz etkilenmemesi için "uluslararası hukuka aykırı ve tek taraflı yaptırımların kötüye kullanılmasını" reddettiklerini bildirdi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra'nın dün başlayan Çin ziyareti kapsamında iki ülke tarafından ortak bir yazılı açıklama yapıldı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığınca yayınlanan ortak açıklamada, Ukrayna meselesiyle ilgili olarak, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin amaç ve ilkelerine bağlı kalınmasının ve devletlerin egemenliğine, toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin gerektiği vurgulandı. Ayrıca bölünemez güvenlik ilkesine bağlı kalınması ve ilgili tarafların makul güvenlik kaygılarının dikkate alınması gerektiği kaydedildi.

Uluslararası kuralları ihlal etmekten ve halkların yaşam koşullarının olumsuz etkilenmesinden kaçınmak amacıyla anlaşmazlıkları diyalog ve müzakere yoluyla barışçıl bir şekilde çözme taahhüdünde bulunulması ve uluslararası hukuka dayanmayan tek taraflı yaptırımların kötüye kullanılmaması gerektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bundan kaynaklanabilecek insani yansımaların hafifletilmesi gerekiyor ve iki taraf da bu konuda ortak çaba göstermede kararlı."

Açıklamada ayrıca "Filistin sorununun Filistin halkının 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını güvence altına alan uluslararası kararlara uygun olarak çözülmesinin gerekliliği" vurgulandı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra'nın 19 Mart'ta başlayan Pekin ziyaretinin 21 Mart'ta sona ermesi bekleniyor.

ABD'li diplomattan flaş Putin yorumu: Çıkış yolu yok!

 

Cezayir-Fransa ilişkileri 60 yıl sonra çıkmaza girdi

 

AB, Ukrayna için toplanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)