BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Tayvan’ı hava ve denizden ablukaya alabilir----

Çin, Tayvan’ı hava ve denizden ablukaya alabilir

Çin, Tayvan’ı hava ve denizden ablukaya alabilir
09 Kasım 2021 - 15:43 www.finansgundem.com

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin’in adanın dış bağlantılarını kesmek için Tayvan’ı hava ve denizden ablukaya alabileceğini açıkladı.

AFP’ye göre, Bakanlık tarafından bugün açıklanan 6 aylık raporda, Çin’in Tayvan adasındaki hava, deniz ve kara saldırıları için yeteneklerini güçlendirdiğine dikkat çekilerek, “Hava ve deniz iletişim hatlarımızı kesmek için kritik limanlarımıza, havalimanlarımıza ve uçuş yollarımıza abluka uygulayabilirler” ifadeleri yer aldı.

Çin’in özellikle balistik ve seyir füzeleri olmak üzere füze cephaneliği ile adaya saldırma kabiliyeti konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, adaya amfibi saldırılar başlatma yeteneğini güçlendirdiği konusuna da vurgu yapıldı.

Raporda, Çin’in savaş uçağı saldırıları gibi gri bölge tehditlerinin yanı sıra siber saldırılar da dahil olmak üzere diğer savaş yöntemlerinin ‘Tayvan’ı savaşmadan ele geçirmeyi’ amaçladığı ifade edildi.

Gri bölge, askeri analistler tarafından, askeri terminolojide açık savaş anlamına gelmeden saldırgan eylemleri tanımlamak için kullanılan bir terim.

Çin ve Rusya'dan dijital para açıklaması

 

Çin’de sıra dışı ‘pencereli’ tünel

 

Rusya ve Çin yeni bir ağır sınıf helikopter geliştirecekler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)