BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin, piyasaları yatıştırmaya çalışıyor----

Çin, piyasaları yatıştırmaya çalışıyor

Çin, piyasaları yatıştırmaya çalışıyor
13 Ağustos 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

Çin MB yuanın daha fazla değer kaybetmesine gerek olmadığını söyleyerek piyasaları yatıştırmaya çalışıyor

Çin Merkez Bankası (PBOC) haftanın başlarında yuanın değerini düşürmesinin ardından gerginliğin arttığı küresel piyasaları, Çin ekonomisinin güçlü temelleri göz önüne alındığında yuanda daha fazla değer kaybına gerek olmadığını söyleyerek sakinleştirmeye çalışıyor.

Yuanın üst üste üçüncü gün değer kaybetmesinin ardından PBOC ülkedeki güçlü ekonomik ortam, dış ticaret fazlası, sağlam mali pozisyon ve döviz rezervlerinin kura "güçlü bir destek" sağladığını belirtti.

Çin'in yuanın işlem bandının orta noktasını yüzde 2 düşürmesinin ardından "kur savaşları" korkuları yeniden ortaya çıkarak küresel piyasalarda hareketlilik yaratırken, diğer Asya para birimlerini de aşağı çekti.

PBOC'nin yuana değer kaybettirme kararı sonrasında Washington Çin'i ihracatçılarına adil olmayan bir şekilde avantaj kazandırmakla suçladı.

PBOC yuandaki düşüşün tek seferlik olduğunu söylese de Çin'de politika yapımı sürecine dahil olan kaynakların Reuters'a verdiği bilgilere göre hükümet içerisinde güçlü isimlerin yuanın daha fazla değer kaybetmesi için baskı yaptığını ve yuanın toplamda yüzde 10 değer kaybedebileceğini belirtti.

PBOC Başkan Yardımcısı Yi Gang bu iddiaları "temelsiz" diyerek yalanladı.

Fakat merkez bankası yuana şimdilik bir destek sağlasa da Temmuz ayında gelen zayıf ekonomik veriler ve yılın ilerleyen dönemlerinde faizlerin daha çok düşürüleceği beklentileri yetkililerin yuanda daha fazla değer kaybına izin verebileceği tahminlerini doğuruyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından bugün yapılan açıklamada yuandaki değer kaybının "ekonominin genelinde yaşanan baskıları" gösterdiği belirtilirken, aynı zamanda Çin'in daha önce hisse piyasalarına yönelik müdahaleleri ardından birçok kişinin tereddüt ettiği piyasa reformları konusunda yetkililerin kararlı olduğunu gösterdiği belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)