BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası'ndan ekonomik dönüşüm çağrısı----

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomik dönüşüm çağrısı

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomik dönüşüm çağrısı
28 Kasım 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası ekonomik dönüşüm çağrısında bulundu. Çin MB, ülkenin finans kuruluşlarını özel ve devlet mülkiyetindeki işletmelere eşit muamele sağlamaya ve finansman ihtiyaçlarını karşılamaya çağırdı

Çin Merkez Bankası, ekonominin bu yıl %5'lik büyüme hedefini gerçekleştirmesinin beklendiğini belirtirken, borç odaklı büyüme modelinin daha az etkili hale gelmesiyle birlikte ekonomik dönüşüm çağrısında bulundu.

Çin MB dün yayınladığı para politikasına ilişkin üç aylık raporda, gayrimenkul arz-talep dinamiklerinde "önemli değişimler" olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, geçen yılın sonlarında sıkı pandemi kısıtlamalarını terk ettikten sonra, uzun süren emlak krizinin büyümeye ağırlık vermesi ve tüketici güvenini azaltması nedeniyle aşağı yönlü baskı altında kaldı.

Çin MB, ülkenin finans kuruluşlarını özel ve devlet mülkiyetindeki işletmelere eşit muamele sağlamaya ve finansman ihtiyaçlarını karşılamaya çağırdı. Bankaları, normal faaliyet gösteren emlak geliştiricilerinin kredilerini durdurmamaları ya da geri çekmemeleri konusunda uyardı.

Banka ayrıca artan talep sayesinde fiyatlar üzerindeki yukarı yönlü baskının arttığını, ancak uzun vadeli deflasyon ya da enflasyon için bir temel olmadığını söyledi.

Çin MB yuanı "temelde istikrarlı" tutacağını ve konjonktür yanlısı davranışlar, piyasa düzenlerindeki bozulmalar ve döviz kurundaki aşırı ayarlamalardan kaynaklanan risklere karşı dikkatli olacağını vurguladı.

Çin'in altın ithalatında gerileme

 

Fitch'ten Çin değerlendirmesi: 2024 zorlayıcı olmaya devam edecek

 

Gazprom'un Çin'e yaptığı gaz sevkiyatında yeni rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)