BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFitch'ten Çin değerlendirmesi: 2024 zorlayıcı olmaya devam edecek----

Fitch'ten Çin değerlendirmesi: 2024 zorlayıcı olmaya devam edecek

Fitch'ten Çin değerlendirmesi: 2024 zorlayıcı olmaya devam edecek
27 Kasım 2023 - 13:42 www.finansgundem.com

Fitch, Çinli emlak geliştiricilerinin faaliyet ortamının 2024 yılında zorlayıcı olmaya devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.


Fitch Ratings, Çinli emlak geliştiricilerinin faaliyet ortamının 2024'te zorlayıcı olmaya devam edeceğini, ancak üst kademe şehirlerde - hükümet politikalarıyla desteklenen - kademeli istikrarın daha uzun vadeli bir toparlanmanın önünü açabileceğini bildirdi.

Fitch, 2024 yılı için yıllık kontratlı satışlarda %0-%5 düşüş öngörürken, bu da tüm yıl satışlarının 10 trilyon-10,5 trilyon CNY'ye olacağına işaret ediyor.

"Sektörün farklılaşan performansı muhtemelen devam edecek: satışlar önümüzdeki 12 ay boyunca ekonomik açıdan canlı bölge ve şehirlere yönelirken, alt kademe şehirlerin satılmamış mallarını, konut stokunu, sindirmesi daha uzun zaman alacaktır" değerlendirmesini yapan Fitch, ayrıca, devlet destekli geliştiricilerin daha güçlü piyasa pozisyonlarının, konut stoku açısından daha yerleşik hale gelebileceğine inandıklarını vurguladı.

Hükümetin sektördeki stresin sistematik istikrarı tehdit etmesini önleme konusunda kararlı olmasını beklediklerini ifade eden Fitch, çok sayıda tamamlanmamış emlak projesi gibi olumsuzlukları kontrol altına almak için ilave adımlar atılacağını da öngördü.

Küresel piyasalarda Çin etkisiyle risk iştahı düşük

 

Çinli varlık yönetim devi Zhongzhi iflas etti

 

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomiye nakit desteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)