BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası kısa vadeli borç verme faizini düşürdü----

Çin Merkez Bankası kısa vadeli borç verme faizini düşürdü

Çin Merkez Bankası kısa vadeli borç verme faizini düşürdü
13 Haziran 2023 - 07:49 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası (PBOC), 10 ay sonra ilk kez kısa vadeli borç verme faiz oranını düşürdü. PBOC, 7 günlük ters repo operasyonu ile 2 milyar Çin yuanı enjekte etti.


Çin Merkez Bankası, Kovid-19'un yeniden açılmasının ivme kazanamamasının ardından ülkedeki hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerle uğraşırken Salı günü önemli bir kısa vadeli politika faiz oranını düşürdü.

PBOC, yedi günlük ters repo operasyonu ile 2 milyar Çin yuanı (279.97 milyon dolar) enjekte etti ve merkez bankası açıklamasına göre yedi günlük ters repo oranını 10 baz puan indirerek yüzde 2'den yüzde 1.9'a düşürdü. Geri alım sözleşmesi (repo), bir tür kısa vadeli borçlanma faiz oranıdır.

Bu, merkez bankasının Ağustos ayından bu yana yaptığı ilk hareket ve ülkenin en büyük bankalarının geçen hafta mevduat faizlerini düşürmesinin ardından parasal genişlemenin devam edeceğine işaret ediyor.

Hareket, PBOC'nin Perşembe günü açıklanması beklenen orta vadeli kredi Faiz oranı kararı öncesinde geldi. Bu arada, bankanın kredi faiz oranı 20 Haziran'da açıklanacak.

Moody's: ABD'de politika faizi tepe noktası yakın

 

BoE yetkilisinden faiz açıklaması

 

Fed'in faiz kararı ne olacak?

 

Mevduat faizlerinde sert yükseliş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)