BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin medyası: Türkler doğal gazdan vazgeçti----

Çin medyası: Türkler doğal gazdan vazgeçti

Çin medyası: Türkler doğal gazdan vazgeçti
14 Ekim 2022 - 09:16 www.finansgundem.com

Çin haber ajansı: Türkler doğal gazdan vazgeçti, soba satışları patlama yaptı.

Doğal gaz fiyatlarındaki hızlı artış tüm dünyada krize dönüşürken, Türkiye’de rekor kıran enflasyon ve hayat pahalılığı uluslararası basında da yakından takip ediliyor. Çin haber ajansı Xinhua, Türkiye’de çok sayıda kişinin doğal gaz yerine soba yakmaya karar verdiğini ancak bunun da ucuz bir yol olmadığını belirtti.

Çin'in devlet haber ajansı Xinhua, Türkiye'de halkın doğal gaz fiyatlarının hızlı artışı nedeniyle alternatif ısınma yöntemlerine yöneldiğini yazdı. 

Emekli Emirali Gülmez, “Geçen ay sadece 10 gün doğal gaz kullandım ve 480 TL ödedim. Bunu daha fazla kaldıramayacağım için doğal gaz kullanmayı bıraktım. Başka şansım yok” dedi.

15 yılın en yüksek soba fiyatları

Xinhua, Türkiye'de son 6 ayda art arda gelen zamlar nedeniyle doğal gaz fiyatlarının yüzde 85 arttığına dikkat çekti. Odun ve kömür sobası yakmaya başladığını aktaran ajans, bunun da pahalı olduğunu belirtti. Yeni bir odun sobası almak için Eminönü'nde dolaşan Emirali Gülmez, “En ucuzu 500 TL'den başlıyor” diyerek bu seçeneğin de giderek pahalandığını anlattı.

Ancak fiyatlardaki hızlı artışa rağmen soba ve ısıtıcı satışlarının geçen yıla oranla en az yüzde 60 arttığı iddia edildi.

Çin ajansına konuşan bir satıcı, “Bu işi 15 yıldır yapıyorum ama bu yıl farklı. Küresel doğal gaz sorunu nedeniyle burada da fiyatlar artıyor” dedi. Artan talebi karşısında üretimi hızlandırdıklarını kaydetti. 

Doğal gaz için kısmi ödemede anlaşıldı

 

Küresel enerji krizi Türkiye'yi nasıl etkileyecek

 

Sobalı köy evine 1722 lira elektrik faturası geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)