BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin MB Başkanı'ndan kritik mesaj----

Çin MB Başkanı'ndan kritik mesaj

Çin MB Başkanı'ndan kritik mesaj
06 Eylül 2015 - 16:04 www.finansgundem.com

Çin'in Merkez Bankası Başkanına göre hisse senedi piyasasında 5 trilyon dolarlık erimeye neden olan sert hareketler bitmeye yakın

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, hisse senedi piyasasında 5 trilyon dolarlık kayba neden olan sert hareketlerin son bulmaya yakın olduğunu duyurdu.

Zhou, yuanın dolar karşısındaki hareketinin stabilize edilmeye yaklaşması ile birlikte hisse senedi piyasasındaki düzeltmenin de neredeyse bittiğini ve böylece Çin finansal piyasalarının daha istikrarlı olmasını beklediklerini açıkladı.

Zhou'nun Ankara'daki G-20 maliye bakanları ve merkez bankacıları toplantısında yaptığı bu açıklamalar Merkez Bankası'nın resmi web sitesinden duyuruldu.

Şangay Bileşik Endeksi 12 Haziran tarihinde bu yılın zirvesini gördü ki söz konusu zirve, 7 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesi. Yerli yatırımcının hisse senedi satın alabilmek için yüksek miktarlarda borçlandığı bir ortamda Endeks, bu seviyeden yüzde 39 geriledi.  

Çin'in Ağustos ayında yuanda beklenmedik devalüasyona gitmesi ile dünya piyasaları sarsıldı, devalüasyon diğer gelişen ülkelere de sıçradı. 

G20 mali liderlerinin olası küresel politikaların birbirlerine olan etkisi ile ilgili endişlerini dile getirmelerinin ardından Zho yaptığı açıklamda Çin'in hisse senedi piyasasındak düşüşün bitmeye yakın olduğu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)