BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Kızıldeniz'e filo gönderdi----

Çin, Kızıldeniz'e filo gönderdi

Çin, Kızıldeniz'e filo gönderdi
24 Şubat 2024 - 17:55 www.finansgundem.com

Husilerin saldırılarının ardından bölgedeki seyrüsefeleri korumak için Çin de devreye giriyor

Husilerin deniz saldırılarının arttığı bir dönemde Çin bölgeye bir filo göndermeye karar verirken, Batı tarafından yapılan saldırılar Yemen’in Hudeyde şehrinin kuzeyinde Ras İsa limanı yakınındaki Husilere ait mevzileri hedef aldı.

Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki Husi saldırılarının uluslararası taşımacılıkta aksaklıklara yol açması nedeniyle büyük şirketlerin stratejik koridoru kullanmaktan kaçınıyor. Avrupa Birliği (AB) ise ABD ve İngiltere’nin adımlarını takip ederek deniz seyrüseferini korumak için Kızıldeniz’e gemi gönderme kararı aldı. Bunun ardından Çin de bölgeye 46’ncı filosunu göndereceğini duyurdu.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’nın haberine göre filo, Aden Körfezi ve Somali açıklarındaki sularda bulunan 45. Deniz Filosu’na eşlik etme görevini üstlenmek üzere Güney Çin’in Guangdong eyaletindeki kıyı kenti Zhanjiang’daki askeri limandan yola çıktı.

46. filoda güdümlü füze destroyeri Jiaozuo, füze firkateyni Xuchang ve kapsamlı ikmal gemisi Honghu yer alıyor. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı bilgiye göre filoda iki helikopterin yanı sıra düzinelerce özel kuvvet mensubu da dahil olmak üzere 700’den fazla subay ve asker bulunuyor.

CENTCOM: Husilerin Kızıldeniz’deki saldırıları önlendi

Diğer yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün(Cuma), Husilerin Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılarının engellendiğini duyurdu. Kuvvetlerinin Kızıldeniz'de faaliyet gösteren çok sayıda ticari geminin yakınına Husilerin gönderdiği kamikaze üç insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü ve hiçbir gemide hasar meydana gelmediğini bildirdi.

Husi medyası dün Hudeyde şehrinin kuzeyinde Kızıldeniz’deki Ras İsa limanı yakınındaki Salif Bölgesi’ndeki tesislerine ABD ve İngiltere tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirdi ancak başka bir ayrıntı paylaşmadı. Washington ise bu saldırıları hemen üstlenmedi.

Husiler: ABD ve İngiltere Yemen’i 11 kez vurdu

 

Husiler, Aden Körfezi'nde iki ABD gemisini vurdu

 

ABD ve İngiltere'den Husilere saldırılar devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)