BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, kirli sularının yüzde 98'ini ıslah etti----

Çin, kirli sularının yüzde 98'ini ıslah etti

Çin, kirli sularının yüzde 98'ini ıslah etti
01 Nisan 2021 - 12:23 www.finansgundem.com

Çin, ülkedeki kirli su kaynaklarının yüzde 98.2'sini yeniden kullanıma kazandırdı.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı, 30 Mart Salı günü açıklama yaparak ülkenin son yıllarda su kaynaklarını ve çevre temizliğini konularında elde ettiği başarıları paylaştı. Bakanlık yetkilisi Zhang Bo, düzenlenen basın toplantısında, bütün kentler ve ilçe düzeyi altı ve üstündeki tüm yerleşim birimlerinin 2010-2018 yılları arasında suların kirletilmesine karşı yapılan mücadele sayesinde, geçtiğimiz yılın sonunda ülke çapında 2 bin 914 'kirli ve pis kokulu' suların yüzde 98,2 kadarını ıslah edildiğini vurguladı. Zhang, eyalet veya daha üst düzeydeki bölgelerde bulunan tüm endüstri parklarında pis su tahliyesi tesislerinin yerleştirildiğini, bunun dışında bütün kentler ve bölgeler içme sularında 10 bini aşkın sayıda kurallara uygunsuzluk saptayıp giderdiklerini söyledi. Söz konusu üç yıllık dönemde, Çin'in en uzun ırmağı olan Yangtze Nehri'nin su kalitesi ilk kez "Derece II" ve daha yüksek olarak değerlendirildi.

Derece II beş basamaklı ulusal derecelendirme sisteminde en yüksek kalitenin bir altını ifade ediyor.Geleceğe ilişkin olarak Zhang, bakanlığın temiz olmayan suların ıslahı konusunda ödünsüz önlemlerle çalışacağını ve kirli suların yeniden ortaya çıkması durumunda ilgili yerleşim birimlerinin bir tür kara listeye alınacağını belirtti ve su kaynaklarının korunmasına ve Çin'in ekolojik açıdan hızla iyileştirilmesine her noktada ama özellikle de nehirlerin bulunduğu bölgelerde odaklanılacağını sözlerine ekledi.

Çin, ülkenin en büyük iki kimya şirketini birleştiriyor

Denizlerde maske kirliliği

Çin yoksul ülkeleri borç batağına sokuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)