BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, iç tüketim teşvik paketi açıkladı----

Çin, iç tüketim teşvik paketi açıkladı

Çin, iç tüketim teşvik paketi açıkladı
02 Ağustos 2023 - 03:31 www.finansgundem.com

Çin, iç tüketimi artırmak amacıyla 20 maddeden oluşan paket açıkladı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) tarafından hazırlanan paket çok çeşitli ürün ve hizmet tüketimine ilişkin teşvikleri içeriyor.

Çin, iç tüketimi artırmak için 20 maddelik yeni bir paket açıkladı.

Politika yapıcılar güveni artırmanın ve toparlanmayı desteklemenin yollarını ararken Çin, özel şirketlere verilen krediyi artırma ve diğer finansman önlemlerini küçük şirketlere genişletme adımları atıyor.

Çin, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Başkan Yardımcısı Li Chunlin, önlemlerin yüksek fiyatlı ürünlerin tüketimini dengelemeyi, hizmet tüketimini genişletmeyi, kırsal tüketimi teşvik etmeyi, yeni tüketim türleri keşfetmeyi, tüketim tesislerini iyileştirmeyi ve tüketim ortamını optimize etmeyi amaçladığını söyledi.

Araç alımına ilişkin kısıtlayıcı önlemler iyileştirilmeli

NDRC tarafından yapılan açıklamada, yerel makamların otomobil alımını kısıtlamak için yeni önlemler açıklamaması gerektiğini, otomobil alımı konusunda halihazırda kısıtlayıcı önlemler almış olan bölgelerin ise bu önlemleri yerel koşullara uyum sağlamak için iyileştirmesi gerektiğini belirtti.

Li, Çin’de otomobil üretiminin ve satışlarının yılın ilk yarısında sırasıyla yüzde 9,3 ve yüzde 9,8 artarak kayda değer bir şekilde büyüdüğünü aktardı.

Danıştay tarafından onaylanan önlemlerin, iç talebi genişletme stratejisinin daha iyi uygulanmasını, ekonomik büyümeyi canlandırmada tüketimin temel rolüne tam anlamıyla yer verilmesini ve ülkenin yüksek kaliteli kalkınmasının sürdürülmesini amaçladığını belirten Li, yerel halkın tüketiminin yılın ilk yarısında yemek ve turizm sektörlerinin gelirlerinde belirgin bir şekilde iyi bir toparlanma kaydettiğini ifade etti.

Li, söz konusu dönemde yemek sektörünün birleşik gelirlerinin yıllık yüzde 21,4, iç turizm gelirlerinin ise yüzde 95,9 arttığını da açıkladı.

Rusya, Çin ve İran arasında vizesiz seyahat dönemi başladı

 

Çin'de konut satışlarında bir yılın en büyük düşüşü

 

Çin'de fabrika faaliyetleri daraldı

 

Çin İHA ihracatını sınırlandırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)