BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin hizmet sektörü kan kaybetti----

Çin hizmet sektörü kan kaybetti

Çin hizmet sektörü kan kaybetti
04 Mart 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'in hizmet sektörü siparişlerdeki düşüşün etkisiyle Eylül'den bu yana en düşük hızlı büyümesine işaret etti

Çin'in hizmet sektörü Şubat'ta yeni siparişlerin azalmasıyla Eylül'den bu yana en düşük hızında büyüyerek, dünyanın en büyük 2. ekonomisinde toparlanmanın ılımlı hale gelmeye başladığı sinyallerine bir yenisini daha ekledi.
Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre Çin'in hizmet dışı PMI endeksi Ocak'taki 56.2 puan düzeyinden Şubat'ta 54.5 puana geriledi.
İmalat verilerinin geçtiğimiz hafta birbiri ardında düşmesinin ardından Cumartesi günü açıklanan hizmet büyümesi rakamları Çin'in 7 çeyrek devam eden yavaşlamasından sıçramasının hız kaybettiği endişelerine neden oldu. Çin'in bu hafta yıllık yasama seansına hazırlanan Komünist Parti liderleri uluslararası durum ve zorlu yerel ekonomi şartlarından ötürü ülkenin karşısında duran zorluklara karşı uyardı. Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre liderler reform ve istikrarı koruma görevlerine vurgu yaptı.
Şubat ayının inşaat için zayıf bir dönem olduğuna dikkat çeken Çin Lojistik Federasyonu'nun başkan yardımcısı Cai Jin, ancak önceki 2 aydaki rakamlara bakıldığında, imalat dışı ekonomide bu yıl iyi bir hız yakalandığını ve bu trendin devam etmesini beklediklerini ifade etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)