BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin hizmet sektörü büyüyor----

Çin hizmet sektörü büyüyor

Çin hizmet sektörü büyüyor
03 Nisan 2013 - 06:47 www.finansgundem.com

Çin'in hizmet sektörleri geçtiğimiz ay beklentinin üzerinde hızda büyüyerek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki büyümeye hız verdi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in hizmet sektörleri Mart'ta beklenenden daha hızlı büyüyererek, toparlanmayı destekledi.
Ulusal İstatistik Kurumu ve Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu'nun verilerine göre Çin'in imalat dışı PMI endeksi Mart'ta 54.5 puandan 55.6 puana çıktı. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in hizmet PMI endeksi ise 52.1 puandan 54.3 puana yükselerek, Mayıs'tan bu yana en yüksek rakama işaret etti.
Bankacılıktan ulaştırmaya, hizmet sektörlerindeki toparlanma, Ocak-Şubat döneminde 2009'dan bu yana imalatta en kötü yıl başlangıcını kaydeden Çin'de büyümeye destek sağladı. Başbakanlık görevine geçtiğimiz ay oturan Li Keqiang, büyümeyi ihracat ve yatırım odaklı modelden, yerel talep merkezli modele kaydırmaya çalışıyor.
Ekonominin hükümetin hedefini tutturma ya da aşma yolunda olduğunu belirten Credit Agricole CIB'nin kıdemli ekonomist ve stratejisti Dariusz Kowalczyk, resmi endeksin tarihi standartlar bakımından "düşük" olsa da, ılımlı büyüme hızı ile uyumlu olduğunu söyledi.
Pekin hükümeti geçtiğimiz ay 2013 için büyüme hedefini yüzde 7.5 ile 2012'deki ile aynı seviyede tuttu. Çin'in Mart ayı hizmet PMI verisi geçtiğimiz yıl 58.0 puan, 2011'de ise 59.2 puan olarak gerçekleşmişti.
Şanghay Bileşik Endeksi hizmet verisinin ardından yüzde 0.2 yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)