BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin: Gerilimi düşürecek adımlar atılmalı----

Çin: Gerilimi düşürecek adımlar atılmalı

Çin: Gerilimi düşürecek adımlar atılmalı
10 Ekim 2023 - 00:46 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Hamas’ın saldırılarının ardından bölgede yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ning, ''Uluslararası toplum, acilen harekete geçerek erken bir çözüm ve yakınlaşma için gereken adımları atmalıdır'' dedi

Çin, Orta Doğu'da Filistin ile İsrail arasında tırmanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplum, acilen harekete geçerek erken bir çözüm ve yakınlaşma için gereken adımları atmalıdır. Çin, bu yöndeki çabalara destek için uluslararası toplum ile birlikte çalışmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlenen günlük basın toplantısında, Hamas’ın saldırılarının ardından bölgede yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Çin’in olayları yakından izlediği ve derin üzüntü duyduğunu belirten Sözcü Mao, “Şiddete ve saldırganlığa karşıyız, bunun bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğine inanıyoruz. Çatışmalara son verilmeli. Uluslararası toplum, gerilimi düşürecek adımlar atmalı.” ifadesini kullandı.

Mao, Filistin sorununda doğru yolun iki devletli çözümün uygulanması olduğunu belirterek, “Sorun, kapsamlı siyasi istişarelerle ele alınmalı. Çin tarafı, bu yöndeki çabalar için uluslararası toplum ile birlikte çalışacaktır.” dedi.

ÇİN, SALDIRILARI KINAMADI

Filistin-İsrail çatışmasının tırmanışından, can kayıplarından üzüntü duyduklarını vurgulayan Mao, Çin’in sivillere yönelik eylemlere karşı olduğunu belirtirken Hamas’ın saldırıları için “kınama” ifadesini kullanmaktan kaçındı.

İsrail'in Pekin Büyükelçiliğinin “Çin'in, İsrail'in iyi dostu olduğu, Filistinlilerin eylemlerini kınayacaklarını umduğu” açıklamasına dair görüşü sorulan Mao, “Filistin-İsrail sorununda Çin, daima eşitlik ve adaletin yanındadır. Çin, hem İsrail'in hem de Filistin'in dostudur. Her iki tarafın da ortak kalkınma için barış içinde bir arada yaşayabilmesini diliyoruz. Sorunun çözümünün tek yolu, iki devletli çözümün uygulanması ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır.” yanıtını verdi.

Mao, ABD’nin İsrail’e mühimmat sağlama kararına ilişkin “Çin'in pozisyonu sorunun çözümü için diyaloğa ve istişareye öncelik verilmesidir. Çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemek için derhal ateşkes sağlanmalıdır.” diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Can kaybı 900'ü aştı

 

BM'den İsrail'e uluslararası hukuk çağrısı

 

İsrail mülteci kampını vurdu: Ölü ve yaralılar var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)