BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den İsrail'e uluslararası hukuk çağrısı----

BM'den İsrail'e uluslararası hukuk çağrısı

BM'den İsrail'e uluslararası hukuk çağrısı
09 Ekim 2023 - 20:33 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'de artan sivil can kaybından endişe duyduğunu belirterek, İsrail'e tüm operasyonlarını uluslararası insani hukuk çerçevesinde gerçekleştirme çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, devam eden İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınayan Guterres, "Filistin halkının meşru şikayetlerini anlıyorum. Ancak hiçbir şey bu terör eylemlerini, sivillerin öldürülmesini, sakatlanmasını ve kaçırılmasını haklı gösteremez” dedi.

Saldırıların derhal durdurulması ve tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısını yineleyen Guterres, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu Filistin tarafındaki can kayıplarında da derin endişe duyduğunu ifade ederek, “İsrail'in meşru güvenlik kaygılarını kabul etsem de, İsrail'e askeri operasyonların uluslararası insancıl hukuka tam olarak uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini de hatırlatıyorum" dedi.

“GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM KATLANARAK KÖTÜLEŞECEK”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik tam abluka kararına değinen Guterres, "İsrail'in Gazze Şeridi'ni tamamen kuşatma altına alacağı ve hiçbir şeyin içeriye girmesine izin vermeyeceği yönündeki bugün yapılan açıklama beni derinden üzdü. Bu düşmanlıklardan önce Gazze'deki insani durum son derece vahimdi, şimdi katlanarak kötüleşecek” ifadelerini kullanarak, İsrail'e insani yardımların Gazze Şeridi’ne girmesine izin vermesi çağrısında bulundu.

Bölgedeki liderlerle temas halinde olduklarını söyleyen Guterres, “En kötü zamanlarda bile kalıcı barış umutlarını yok edecek geri dönüşü olmayan eylemlerden kaçınmak hayati önem taşıyor" dedi.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın durup dururken çıkmadığını aktaran Guterres, “Gerçek şu ki, bu, 56 yıllık bir işgalin ve görünürde siyasi bir sonu olmayan, uzun süredir devam eden bir çatışmanın ürünüdür” dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

İsrail-Filistin arasındaki iki devletli çözüm çağrısında bulunan Guterres, "İsrail, meşru güvenlik ihtiyaçlarının hayata geçtiğini görmeli, Filistinliler de kendi devletlerinin kurulmasına yönelik net bir perspektifin gerçekleştiğini görmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi

 

Netanyahu savaş ilan etti: Ortadoğu'yu değiştireceğiz!

 

Almanya'dan İsrail'e destek: Kararlı durmalıyız

 

İsrail ordusu Gazze sınırına yığınak yapıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)