BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin, finans piyasalarında serbestliği tartışıyor----

Çin, finans piyasalarında serbestliği tartışıyor

Çin, finans piyasalarında serbestliği tartışıyor
22 Mayıs 2018 - 11:59 www.finansgundem.com

Çin finans sisteminin yabancı rekabete açılması için görüşler ortaya çıktı

Çin Halk Bankası para politikası komitesinin bir üyesi olan Huang Yiping, Çin finans hizmetleri pazarının, yabancı rekabete daha fazla açılması gerektiğini ancak sınır ötesi sermaye akımlarının serbestleştirilmesinin ise daha ihtiyatlı bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Çin Halk Bankası para politikası komitesinin bir üyesi olan Huang Yiping, finansal açılımın ortaya çıkabilecek riskleri kontrol etmek için düzenli bir süreçte olması gerektiğini söyledi. Pekin'de düzenlenen bir konferansta konuşan Huang Yiping, “Finansal hizmetler pazarımızın daha da açılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak sermaye akışıyla sermaye hesabında daha dikkatli olmalıyız ” dedi. Aynı konferansta fintech endüstrisine yorum yapan Pekin’in finans dairesi başkanı Huo Xuewen, Çin’in finansal teknoloji sektörünü daha da güçlendirmek için Çin’in yabancı Finans kurumlarından daha fazla rekabete ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Pekin, finans piyasasında yabancı firmalara piyasa giriş engellerini azaltma veya ortadan kaldırmaya söz verdi ve ABD, Çin'i daha geniş ticaret müzakerelerinin bir parçası olarak iç pazara daha fazla yabancı erişim izni vermeye itti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)