BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin faizleri düşürecek----

Çin faizleri düşürecek

Çin faizleri düşürecek
12 Temmuz 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

Çin kredi faizlerini düşürmenin bir yolunu arıyor

Çin'in devlet kontrolündeki yayın kuruluşlarından China Securities Journal gazetesinde yer alan bir haberde Çinli otoritetlerin kredi faizlerinde uygulanan taban oranı kaldırmayı ve bankalara büyük ve uzun vadeli mevduatlar için faiz oranlarını belirleme konusunda daha fazla serbestlik sağlamayı öngören bir tasalak plan oluşturduğu öne sürüldü.
Bununla birlikte mevduat faizlerinde uygulanan üst sınırın kalması bekleniyor.
Çin'de kredilern faizi zaten gösterge faizin üzerinde oluşuyor. Bu nedenle alınan kararın bankaların karlarına çok fazla etki yapması beklenmiyor. Bununla birlikte bu adımın Çin'de faizlerin liberalleştirilmesi yolunda bir gelişme olduğu değerlendiriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb12 Temmuz 2013 21:08

    Faizler enflasyonu kesinlikle artıracak. Peki ondan sonra ne olacak. Fiyatlar sürekli yükselip, insanların kazançları eriyecek. Bunu mu istiyor bankacılar. Böyle saçma bir talep olabilir mi? Bankalar sınırlandırılan faizlere tepki olarak piyasaları kıskaca almak istemişlerdir ve büyük yabancı sermayedarlar da bunlara destek olmuşlardır. Bu aç gözlülükleri sonları olacak!!!

  • bb12 Temmuz 2013 21:00

    Elalem durgunluğu kötü gidişi aşmak için faizleri haldır haldır indiriyor, yükselmemesi için süper baskı uyguluyor. Bizim açgözlü bankacılık sektörü ise sanki çok kötü gidişat varmış gibi kriz varmış havası oluşturuyor. Tek sıkıntıları ise devletin bir kısım vahşi faiz uygulamalarını kısıtlaması, komisyonlarda da bir kısım kısıtlama getirmesidir. Yani vahşi kapitalizmin önünün kesilmesi dolayısıyla bankacılık sektörü azmıştır. Bütün sebep budur.