BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin endüstrisinde büyüklük 5 trilyona dayandı----

Çin endüstrisinde büyüklük 5 trilyona dayandı

Çin endüstrisinde büyüklük 5 trilyona dayandı
02 Mart 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

Çin’de katma değerli endüstrinin büyüklüğü 5 trilyon dolar sınırına dayandı.

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı, Çin’in katma değer üretimi içeren endüstri sektöründe, dünyanın en büyük merkezi olma konumunu 12 yıldır sürdürdüğünü açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Xiao Yaqing, düzenlediği basın toplantısında, bu endüstriyel sektörde yaratılan değerin, 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,8 oranında artarak 31,4 trilyon yuana (yaklaşık 4,97 trilyon dolar) ulaştığını açıkladı. Xiao, bu rakamın Çin’in gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 27,4’lük bir oranına eşdeğer olduğunu kaydetti.

Dijitalleşme yönünde ve çevre dostu 

Sektörler tek tek ele alındığında, yüksek teknoloji endüstrisi üretiminin bir önceki yıla kıyasla yüzde 18,2 kadar büyüdüğü; donanım ve cihaz endüstrisinde üretimin yüzde 12,9 arttığı ve sektörün dijitalleşme yönünde ve çevre dostu doğrultuda gelişmesinin hız kazandığı görülüyor.

Öte yandan Çin’de, 4 bin 700’den fazla ‘küçük dev’ adı verilen henüz gelişmesinin erken aşamasında bulunan şirket var. Bu şirketlerin önemli bir bölümü enformasyon teknolojisi, yüksek teknoloji içeren cihaz üretimi, yeni enerjiler, yeni malzemeler, bio tıp diğer yüksek teknoloji ürünlerine odaklanmış durumda. Xiao, geçtiğimiz yılın sonuna değin kurulan toplam 1,43 milyon 5G baz istasyonunun da sektörün gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Çin, dijital yuan için üçüncü teste hazırlanıyor

 

Çin’in ekonomik büyüklüğü 17 trilyon doları geçti

 

Alman çelik endüstrisi yüksek elektrik maliyetleriyle mücadele ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)