BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, ekonomiyi destekleyecek adımlar atacak----

Çin, ekonomiyi destekleyecek adımlar atacak

Çin, ekonomiyi destekleyecek adımlar atacak
07 Mart 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Çin ekonomisinin Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yarattığı belirsizliğe rağmen dayanıklı olduğunu belirten yetkililer, ekonomiyi destekleyecek adımlar atılacağını söylediler.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Lian Weiliang, Çin ekonomisinin Ukrayna krizinin yol açtığı belirsizlik artışına rağmen dayanıklı olmaya devam ettiğini bildirdi.

Lian düzenlediği basın toplantısında, Çin'in politika koordinasyonunu artıracağını ve büyüme için olumlu politikalar ortaya koymaya devam edeceğini ifade etti.

Çin'in tüketimde toparlanmayı destekleme konusunda ağır bir görev ile karşı karşıya olduğunu da belirten Lian, Çin'in büyümeyi desteklemeye yönelik politikaların yan etkilerinden kaçınabilecek güçte olduğunu da vurguladı.

Tahıl ve kömür fiyatlarında istikrarı sağlayacak adımlar atılacak

Weiliang'ın yanı sıra, Çin Halk Kongresi toplantıları sırasında bilgi veren yetkililer, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yurt içi tahıl fiyatları ile kömür fiyatları ve enerji güvenliği konularında istikrarı sağlayacak çabalarını artıracağını bildirdiler.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcılarından Hu Xucai yaptığı açıklamada, artan emtia fiyatlarının Çin'in fiyatlarda istikrarı sağlama çabaları için zorluklar yarattığını da vurguladı.

Bununla birlikte Hu, Çin'in 2022'de tüketici fiyat enflasyonu hedefini başarabilecek durumda olduğunu da ifade etti.

Çin, Everest'in altında büyük bir linyit yatağı buldu

 

Rus bankalarından Çinli ödeme sistemi hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)