BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin dijital parayı yaygınlaştırıyor----

Çin dijital parayı yaygınlaştırıyor

Çin dijital parayı yaygınlaştırıyor
07 Şubat 2021 - 10:56 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde dünyanın yeni gündemi olan dijital paralarla ilgili birçok ülke hazırlık yapıyor. Çin’de başlayan dijital renminbi uygulaması başkent Beijing'e ulaştı

Birçok ülke dijital para konusunda araştırmalar yaparken Çin’in başlattığı pilot uygulama başkent Beijing'e ulaştı. Başkentin Dongcheng bölgesi halk hükümeti sponsor oldu ve çekiliş yoluyla kazananlara 50 bin dijital renminbi kırmızı zarf verildi. Her kırmızı zarfta 200 yuan yer alıyor.

Kazananlar dijital paralarını Beijing'in Wangfujing semtindeki belirli mağazalarda ve online alışveriş platformu JD'de harcayabiliyor.

Bir sonraki adımda Beijing, 2022 Kış Olimpiyatları çevresinde daha fazla dijital renminbi pilot uygulamasını teşvik edecek. Beijing'de akıllı şehir hizmetleri seviyesi iyileştiriliyor ve Kış Olimpiyatları'nın ödeme ortamı için iyi bir hizmet garantisi hazırlanıyor.

Beijing, Shenzhen ve Suzhou'dan sonra dijital RMB pilot projelerine başlayan üçüncü şehir haline geldi. Ülkede son dönemde dijital RMB pilot faaliyetleri hızlandırılıyor.

Türkler 12 ay içinde tekrar uçmaya hazır

Sahte sigorta dolandırıcılarına dikkat!

Yalancı bahar sona eriyor kara kış geliyor

Borç varlığı aştı Zincidi iflas etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)