BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporCimbom'da rota Heynckes----

Cimbom'da rota Heynckes

Cimbom'da rota Heynckes
12 Haziran 2014 - 05:21 www.finansgundem.com

Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim ayrıldıktan sonra teklif götürdüğü Jupp Heynckes için yeniden düğmeye bastı

Roberto Mancini defterini kapatan Galatasaray’da yeni hedef Jupp Heynckes olarak belirlendi.

Nevzat Dindar'ın Milliyet'teki haberine göre Cim-Bom’da, Mancini ile yolların ayrılmasından sonra başta Mircea Lucescu olmak üzere Mustafa Denizli ve Eric Gerets’in isimleri gündeme geldi. Ancak listenin ilk sırasındaki teknik adamın gündemdeki isimlerden çok farklı biri olduğu belirlendi. Buna göre “Alman ya da Hollanda ekolü” diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın ilk hedefi Jupp Heynckes...
Önceki yıl Alman devi Bayern Münih’e altın sezonunu yaşatarak bütün kupaları kaldıran ve daha sonra yerini Pep Guardiola’ya bırarak, teknik adamlığa veda eden 69 yaşındaki Alman teknik adam listenin ilk sırasında yer alırken, ikna olması için Başkan Ünal Aysal bütün şartları zorlama kararı aldı.
Fatih Terim’in gitmesinden sonra da ismi gündeme gelen ama teklifi geri çeviren Heynckes’in görevi kabul etmesi için Aysal’ın önümüzdeki günlerde Almanya’ya giderek, başarılı teknik adamla masaya oturacağı ifade edildi. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Erdal Keser’in menajerliğe getirilmesinin de bu yönde atılmış bir adım olduğu kaydedildi.

‘İsterim ama sözleşmesi var’

Başkan Ünal Aysal, bir süredir adı Galatasaray için geçen Shakhtar Donetsk’in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu için ise yeşil ışık yaktı ancak bir taraftan bu hamlenin zor olacağını dile getirdi.
Aysal, “Aklımda bazı isimler var ama henüz kimseyle görüşmedik. Lucescu takımın başına gelsin isterim. Galatasaray’a çok faydalı olmuş bir isimdi. Ancak kulübüyle sözleşmesi bir yıl daha devam ediyor. Görüşebilmemiz için kulübüyle sözleşmesinin sonlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Aysal, Türk hocaya sıcak bakmadığını da açıklayarak bir anlamda Mustafa Denizli’nin üzerini çizdi. Aysal, pazartesi gününe kadar yeni teknik adamın belli olacağını da dile getirdi.

Bayern’de tarih yazdı

Jupp Heynckes son olarak Bayern Münih’i çalıştırdı. 1987-91 yılları arasında Bavyera ekibinde görev yapan deneyimli teknik adam, 2011-13 arasında bir kez daha Bayern’in başına geçti.
En başarılı dönemini de bu zamanda geçiren Heynckes, 2012-13’te Şampiyonlar Ligi, Bundesliga şampiyonluğu ve Almanya Kupası’nı kazandı. Deneyimli teknik adamın, Real Madrid’de 1997-98’de de Şampyionlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor. Alman çalıştırıcı ayrıca Schalke ile de iki kez Intertoto Kupası’nı elde etmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)