BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇikolata kralı başkan oldu----

Çikolata kralı başkan oldu

Çikolata kralı başkan oldu
25 Mayıs 2014 - 23:23 www.finansgundem.com

Ukraynalılar yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Oyların yüzde 55'ini alan ünlü işadamı Petr Poroşenko ilk turda başkan seçildi

Rusya ile Batı yanlıları arasında çatışmalara sahne olan Ukrayna’da halk devlet başkanını seçmek için sandığa gitti.

“Çikolata Kralı” Poroşenko oyların yüzde 50'den fazlasını alarak seçildi.

Ukrayna halkı 21 Şubat “Maidan” devrimi sonrası ülkeden kaçan önceki lider Viktor Yanukoviç’in yerine geçecek yeni devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Sandık çıkış anketlerine göre oyların yaklaşık yüzde 55’ini alan “Çikolata Kralı” lakaplı Petr Poroşenko ilk turda seçildi. Poroşenko’nun en güçlü rakibi eski Başbakan Yuliya Timoşenko ise yüzde 13’te kaldı. Erken devlet başkanlığı seçimlerinin can alıcı noktası kimin tepedeki yönetici olacağından ziyade, dünyanın tanıyacağı ve Ukrayna’nın yeniden tüm devlet kurumlarıyla çalışan devlet olmasında düğümleniyor. Dün öğleden sonra itibariyle katılım oranı yüzde 40’ın üzerindeydi. 

‘BU SEÇİM MİLLİ DAVA’ 

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mihail Ohendovskiy, “Ülkemizde mevcut seçimler 21 adayın siyasi görüşü arasında seçim değildir. Bu seçim Ukrayna’nın milli davası halini almıştır ve göreve kim seçilirse seçilsin Ukrayna’nın bölünmez bütünlüğünü savunan kişi olacaktır. Seçilecek yeni devlet başkanı oylamayı boykot etmeye çalışan bölgelerin de devlet başkanı olacaktır” açıklamasını yaptı.

POROŞENKO ZAFERİNİ İLAN ETTİ

Ukrayna'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından milyarder Petr Poroşenko zaferini ilan ederek "İlk görevim savaşı bitirerek barışı getirmek olacak" dedi.

Ukrayna'daki devlet başkanlığı seçimlerinde sürpriz yaşanmadı. Seçimlerden önce favori gösterilen Poroşenko, Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü ve Razumkov Merkezinden açıklanan ilk sandık çıkış sonuçlarına göre, 55,9'luk oranla ilk turda seçimleri kazanmış görünüyor. İkinci sırada yüzde 12,9 oranla Yulia Timoşenko yer alıyor.

Proroşenko, resmi olmayan sonuçların ardından yaptığı açıklamada zaferini ilan ederek, "Bu, tüm Ukrayna'nın seçimi. İlk görevim savaşı bitirerek barışı getirmek olacak. İlk önce Donetsk'e gideceğim" diye konuştu.

Ukrayna'nın tek ve bütün bir devlet olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayan Poroşenko, "Federal yapı olmayacak" ifadesini kullandı.

TİMOŞENKO YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Ukrayna'nın eski başbakanı Yulia Timoşenko ise seçimlerin ardından yenilgiyi kabul ederek, "Tüm Ukrayna halkını kutluyorum. Kremlin'in tüm çabalarına rağmen dürüst ve demokratik seçimler gerçekleştirmeyi başardık" dedi.

İlk iki aday yanı sıra seçimlere kalan geride kalan 19 adayın oyları ise yüzde 0.5 ile 3 arasında değişiyor. Ukrayna Komünist Partisi lideri Petro Simonenko ise daha şimdiden seçim sonuçlarını tanıyacağını açıkladı. Seçimin favori lideri Poroşenko’nun daha ilk turda yüzde 50 oy alarak seçimi bitirmek için yoğun çaba sarf ettiği yakın çevresi tarafından dile getiriliyordu. Ukrayna’dan ayrılmak niyetinde olduklarını beyan eden Donetsk ile Lugansk bölgelerinde başkanlık seçimi çok zor şartlar altında kısmen yapılabiliyor. Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, “Rusya yönetiminin, ülkede özellikle doğu bölgelerinde seçimlerin yapılmaması için gereken her şeyi yaptığını” belirtti. Bu arada Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da genelde Tatarların oluşturduğu seçmenler Ukrayna’nın güneyinde Zaporojye bölgesine geçiş yaparak oy kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)