BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiftçi kredi borcuna sadık----

Çiftçi kredi borcuna sadık

Çiftçi kredi borcuna sadık
19 Mart 2015 - 06:26 www.finansgundem.com

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Güvendi, çiftçilerin kullandıkları kredileri geri ödeme oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını söyledi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, çiftçiye verilen kredilerde geri dönüş oranının artarak, ödenmeyen kredilerin tek hanelere düştüğünü söyledi.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre çiftçileri düşük faizli krediden yararlanmaya çağıran Güvendi, "Çiftçimiz kooperatiflere gelip hem bir çayımızı içsinler hem de sıfır faizli ya da indirimli kredilerimizin detaylarını öğrenerek kazançlı çıksınlar” diye konuştu.

Güvendi,  "Son 12 yılda kredi miktarımızı 20 kat arttırırken tahsilat oranımız neredeyse yüzde 100’lere yaklaştı. Bir başka deyişle çiftçimiz borcuna hep sadık oldu. Kredi kullanımında rekor kırarken, geriye dönmeyen kredi oranımız tek hanelere kadar düştü" dedi.

Güvendi, şöyle konuştu;

GERİ DÖNÜŞ ARTTI

"Kullandırdığımız kredilerin geri dönüşlerine baktığımızda 2002 yılında toplam 589 bin 378 ortağımıza 302 milyon lira kullandırdığımız görülüyor. Oransal olarak baktığımızda o yıl itibariyle tahsilat oranımız yüzde 71 oldu. Yıllar itibariyle kullandırdığımız kredi miktarını arttırırken, tahsilat oranlarımızı da yükselttik. Son olarak 2014 yılına baktığımızda kullandırılan 5 milyar 947 milyon 587 bin liralık kredinin yüzde 97'sini tahsil ettik. Getirdiğimiz uygulamalarla mevcut borcunun yüzde 60'ını ödeyen ortağımıza kalan borcu için yenileme kredisi kullandırma, yüzde 25'ini ödeyerek kalan borcu için taahhütname veren ortağımıza ise icra takibini durdurma veya icraya gitmeme yolunu kullanıyoruz.
Şartları uygun olan ortakların borcu temerrüt faizi yerine normal faiz oranıyla yeniden hesaplanıyor. Bu tutarın yüzde 20'sini ödemesi halinde kalan borcu için en fazla 3 yıl vade tanıyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)