BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiçek'ten 'parti kapatma' açıklaması----

Çiçek'ten 'parti kapatma' açıklaması

Çiçek'ten 'parti kapatma' açıklaması
05 Kasım 2014 - 13:43 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, parti kapatmaların artık günümüzde kabul edilebilecek bir husus olmadığını ifade etti

Cemil Çiçek, Altınpark'ta düzenlenen mobilya fuarının açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, 'MGK'da HDP'nin kapatılması yönünde karar alındığına' ilişkin iddiası vardı. Türkiye'de hala partilerin kapatılma riski var mı?" sorusu üzerine Çiçek, şu yanıtı verdi:

Bu türlü açıklamalar neye dayanıyor, ne kadar doğrudur, yanlıştır onu bilmem. Çünkü ben bahsettiğiniz belgenin görüşüldüğü MGK toplantısında bulunmadım. Ancak şunu ifade etmek isterim; ülkemizde geçmişte pek çok siyasi parti kapatıldı. Bu kapatmalar hiçbir zaman bekleneni de vermedi. Dolayısıyla parti kapatmaları doğru bulmam. Türkiye'de o kadar çok parti kapatıldı ki ister Anayasa Mahkemesi kararıyla ister geçmişte konsey kararıyla kapatılmadık kesim kalmadı. Onun için parti kapatmalar artık günümüzde kabul edilebilecek bir husus değildir. Bu işin bir yanı. İkincisi, hepimizin de kamu düzeninin tesisi noktasında en başta siyasi partilerimizin özel bir sorumluluğunun olduğunu da kabul etmek gerekir. Çünkü AİHM kararlarını da bu açıdan değerlendirmek gerekiyor. Siyasi partilerimiz demokratik, siyasi hayatın vazgeçilmez unsurudur. Anayasamızda bu çok açık olarak yazılıdır ve mahkeme kararlarında da bu vardır. Dolayısıyla siyasi partilerimize yönelik cebir ve şiddet içeren hiçbir eylemi asla tasvip etmeyiz, etmiyoruz."

Kamu düzeninin korunması ve sağlanmasında siyasi partilerin sorumluluk taşıdığını vurgulayan Çiçek, "Onlar da söylemlerine, eylemlerine dikkat etmeli, kendilerine Anayasadan sağlanan bu türlü teminatları, siyasi düşüncemizdeki yer ayırdığımız bu ayrıcalığı, kötüye kullanmamalıdır" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)