BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'un borçlarını ödemeyeceğiz----

CHP'li Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'un borçlarını ödemeyeceğiz

CHP'li Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul'un borçlarını ödemeyeceğiz
22 Aralık 2019 - 12:24 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kanal İstanbul projesinin bir felaket olduğunu belirterek projenin yapımı için alınan kredileri iktidara geldiklerinde ödemeyeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, katıldığı televizyon programında Kanal İstanbul'la ilgili soruları yanıtladı. 

T24'ün aktardığı habere göre Öztrak, Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal İstanbul bir ucube. Proje dahi demek istemiyorum. Bir çevre faciasına yol açacak, İstanbul’u susuz bırakacak, depremi tetikleyecek gerçekten büyük bir sıkıntı. Bu konu tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Türkiye’nin Boğazlar’daki egemenliği çok zor elde edilmiştir. Lozan’dan sonra Montrö Sözleşmesi yapılmıştı, bunun yeniden tartışılmaya açılacağına dair çok ciddi iddialar vardır. Kanal İstanbul tam bir felakettir" dedi. 

'CHP bundan sonraki seçimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek partidir'

Öztrak, "Dünyada bugün durgunluk var, alt yapı yatırımları da durdurulmuş vaziyette. Dünyanın her yerinde çok büyük iş makineleri atıl olarak duruyor. Bu iş makinelerinin sahipleri iş yapabilmek için oradan oraya koşturuyorlar. Böyle bir ucube için makinelerin kullanılması halinde biz iktidara geldiğimizde parasını ödemeyiz. CHP bundan sonraki seçimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek partidir. Bu kredileri geri ödemeyiz, müteahhitlerin alacaklarını da ödemeyiz. Çok açık ve net söylüyorum ki ileride bu işler dava konusu olursa ‘Daha önce bunlar söylendi, siz bunu bile bile bu işe girdiniz’ denilsin diye söylüyorum" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK23 Aralık 2019 12:22

    Doğru söylüyor, yapılan bütün anketler CHP ve bloğunun iktidar olacağını gösteriyor. Yapılan zamlar,fakirlik ve yolsuzluklardan halk artık bunaldı.

  • HİC GÜLESİN YOKTU YAHUUU22 Aralık 2019 17:48

    HAAAA NE İKTİDARMI HAAAA HAAA 

  • bencede...22 Aralık 2019 16:16

    Haklısın başkan, kanal İstanbul nedir ya...umarım ilk seçimde gelirsiniz ve IMF ile güzel ilişkileri kaldığı yerden devam ettirip ülkeyi dolara boğarsınız. Amerika, AB ile sürtüşmek yerine onların çıkarı doğrultusunda hareket ederek bu gerginliği bitirip, coğrafyanın uydu devleti oluruz.

  • Mehmet Kalyoncu22 Aralık 2019 13:54

    :)))) gelemeyeceğini bildiği için atıp tutuyor. O zaman ben de sallayayım, CHP ve can dostu HDP iktidara geldiğinde tüm kredileri ben ödeyeceğim.

  • Nazik22 Aralık 2019 13:45

    Bu memleket Senşn hazine müsteşarlığında içine ettiğin hazinenin 20 senedir borçlarını ödüyor

  • bir dost22 Aralık 2019 13:42

    halka rağmen yapılan projenin bedelini yapanlar ödemeli ... istanbul’un jeolojik ve uydu görüntüsünü değiştirecek böylesi kararları gerçek bilim adamları almalı , rantçı siyasetçiler değil ...

  • Kemalist22 Aralık 2019 12:57

    Nah iktidara gelirsiniz.