BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den Kürt sorunu için iddialı çıkış----

CHP'den Kürt sorunu için iddialı çıkış

CHP'den Kürt sorunu için iddialı çıkış
30 Eylül 2015 - 06:58 www.finansgundem.com

CHP’nin bugün kamuoyu ile paylaşacağı seçim bildirgesinin önemli başlıklarından birisini de Kürt sorununa bakış ve çözüm önerileri oluşturacak

CHP, 1 Kasım Seçim Bildirgesi’ni bugün ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle kamuoyuna açıklayacak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapacağı sunumla partisinin vizyonunu vurgulayacak. Düzgün Karadaş'ın Habertürk'teki haberine göre Kılıçdaroğlu konuşmasında Kürt sorunu konusunda en samimi ve cesur duruşu kendi partisinin gösterdiğini, son gelişmelerin de CHP’nin bugüne kadar önerdiği çözüm yönteminin haklılığını ortaya koyduğunu dile getirecek.

‘EŞİT YURTTAŞLIK’

CHP’nin seçim bildirgesinde, partinin bugüne kadar Kürt sorununun çözümü konusunda savunduğu ilkeler tek başlık altında toplandı. “Eşit yurttaşlık” ilkesinin öne çıkarıldığı bildirgede, sorunun “güvenlikçi” tedbirlerle çözülemeyeceği vurgulanarak “CHP, Türkiye’nin sorunlarını eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde çözmeyi hedefliyor. Sorunun çözümünde ve kalıcı barışın sağlanmasında tek yol, daha fazla özgürlük, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının yerleşmesi olmalıdır. CHP, Kürt sorununun çözümünü de bu bağlamda ele alıyor. Sorunu eşit yurttaşlık ve tam demokrasi anlayışı içinde çözecek yegâne adres CHP’dir” denildi. Güvenlikçi bakış açısından kaynaklanan yanlış uygulamaların ve demokratik muhalefetin sindirilmesine yönelik girişimlerin, sorunun çözümünü güçleştirdiğinin vurgulandığı bildirgede, Meclis’te partilerin eşit temsil edildiği bir Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması önerisi yinelendi.

ATILACAK ADIMLAR

Bildirgede, Kürt sorununun çözümü konusunda atılması gereken diğer adımlar ise şöyle sıralandı:
-Yüzde 10 seçim barajı yüzde 5’e indirilmeli.
-Sorunun çözümüne ilişkin adımlar şeffaf ve hukuka uygun olmalı.
-Diyarbakır Cezaevi’nde yaşananları, Uludere başta olmak üzere tüm faili meçhuller ve hak ihlallerini araştıracak bir Meclis Komisyonu kurulmalı.
-Seçimlerde ve siyasette dil yasakları sona erdirilmeli.
-Adları değiştirilen yerleşim yerlerinin eski adlarının, yeni adlarıyla birlikte kullanılması sağlanmalı.
-Dersim arşivleri tarihçilerin erişimine açılmalı.
-21 Mart, Nevruz Bayramı olmalı.
-Nefret suçları zamanaşımına uğramamalı ve para cezasına çevrilmemeli.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)