BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCHP'den Halkbank başvurusu----

CHP'den Halkbank başvurusu

CHP'den Halkbank başvurusu
24 Aralık 2013 - 23:04 www.finansgundem.com

​CHP, Türkiye Halk Bankası’nın 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim çalışmalarının öne alınması için başvuruda bulundu

CHP, Türkiye Halk Bankası’nın 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim çalışmalarının öne alınması için TBMM KİT Komisyonuna başvuruda bulundu

CHP’nin Meclis KİT Komisyonu üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu imzasıyla Komisyon Başkanlığına yapılan başvuruda, denetimi KİT Komisyonu tarafından yapılmakta olan Türkiye Halk Bankası’nın Genel Müdürü’nün  17 Aralık 2013 tarihinden bu yana süren “yolsuzluk operasyonu” kapsamında tutuklandığını  gerek yazılı, gerekse görsel basında Banka ile ilgili birçok iddia yer aldığı kaydedildi. Bu durumun  hem bankayı hem de yatırımcıları olumsuz etkilediği, Bankanın hisselerinin değer kaybettiği, yerli-yersiz hakkındaki iddiaların sürmesinin Bankayı hak etmediği bir finansal açmaza sürüklediği belirtildi.  Başvuruda şu değerlendirmelere yer verildi:

“Sayıştay Raporunun da gönderildiği dikkate alınarak, Türkiye Halk Bankası’nın 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim çalışmalarının öne alınarak bir an önce tamamlanması; mali, hukuki, teknik her hususun değerlendirileceği bu çalışmanın süratle bitirilmesi, bir kamu bankası niteliğini haiz Türkiye Halk Bankası’nın daha fazla yıpranmasını önlemek üzere alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi zaruret arz etmektedir. Türkiye Halk Bankası’nın içinde bulunduğu durumun biran önce aydınlığa kavuşturulması ve eğer bir usulsüzlük var ise sorumlularının ortaya çıkarılması açısından TBMM KİT Komisyonunun denetim görevini yerine getirmesi  konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilen biri28 Aralık 2013 03:32

    Bilmeden anlamadan yazıp duruyorsunuz. Her banka da 365 gün denetim vardır zaten . Budduk murakıplarından en az 4 kişi sürekli bankalarda denetim yapar zaten.

  • memsa25 Aralık 2013 08:02

    bu iş memsa yı bitirebilir. kredisi halkbank dan idi.

  • KARTALY32325 Aralık 2013 02:37

    BU 17 ARALIK.BİRÇOK FOREX VE ARACI KURUMLAR TARAFINDAN ORTAK KULANILARN MARKER KARKER FİNANS KERİZDİR..BU SİSTEMİN İSE PİYASA YAPICI KURUMLAR İLE DESTEKLENİP DESTEKLENMEDİĞİ KUŞKULUDUR.VE BİR TEORİ İLE ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILMAKTATIR......UMARIM YANILIYORUMDUR..

  • KARTALY32325 Aralık 2013 02:06

    ALMA MASLUMUN AHINI .CEKERSİN AHESTE AHESTE........DİĞER BIR KONU..EURO VE USD ALTIN PARİTESİ BAS ALINDIĞINDA KORDİNE VE FİYAT HAREKETLERİNDEKİ KORDİNE BOZUKLUĞU......

  • KARTALY32325 Aralık 2013 01:59

    BİRÇOK YATIRIMCI TARAFINDAN BİLİNEN,MARKET MARKER DİNİLEN SİSTEMİN BİR ÇOK ARACI KURUMLAR ÜZERİNDE OLUŞMASI,YATIRIMCININ YATIRIM EMİRLERİNİN DİREK IMKB YE İLETİLMEMESİ,BU SİSTEMİ KULLANAN ARACIKURUMLARIN KENDİ YADA ARALARINDA OLUUŞTURDUĞU HAVUZUN HATASI SONUÇUNDA OLUŞAN BİR KOPLO TEORİSİNİN SONUNDA BİR DÜZELTME OPERASYONUMUDUR?

  • KARTALY32325 Aralık 2013 01:52

    KISACA SORUYORUM,,BU 17 ARALIK OLAYI SERMAYE AKIŞINDAKİ KORDİNE VE FİYATLANDIRMA HATASININ VERDİĞİ BİR KOPLO TEORİSİMİDİR?

  • KARTALY32325 Aralık 2013 01:49

    17 ARALIK DAVASI PATLAK VERDİKTEN SONRA GARANTİBANK HİSSESİNİN ENDEKSİ SIRTLADIĞIMI DOĞRUDUR,YOKSA GECMİŞTEN GELEN FİYAT HAREKETLERİNİN KORDİNE BOZUKLUĞUNUN TEKRARDAN YAPILANDIRILMASIMIDIR?

  • KARTALY32325 Aralık 2013 01:39

    GARANTİ,YAPIKREDİ,İŞBANKASI BAZ ALINDIĞINDA ENDEKS DEN AYRIŞTIĞI ANCAK HALKBAN İSE ENDEKSDEN AYRIŞMADIĞI FİYAT HAREKETLERİ İNÇELENDİĞİNDE ÇOK DİKKAT CEKMEKTEDİR..ŞİMDİ SORARIM..HALKBAN KOPLO TEORİSİMİDİR?YADA KOPLO TEORİSİNİN BAŞ ROL OYUNCUSUMUDUR?

  • vatandaş24 Aralık 2013 23:23

    CHP sağ olsun beni yalancı çıkarmadı.(bu operasyon akp ve RTE den çok Halkbank üzerinden T.Cye yapıldı demiştim)