BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCHP'den Erdoğan'a Merkez sorusu----

CHP'den Erdoğan'a Merkez sorusu

CHP'den Erdoğan'a Merkez sorusu
09 Şubat 2014 - 11:10 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası ile ilgili kritik bir soru yöneltti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna, zamanında doğru kararlar alınmasını engelleyici baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. 

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’a, “Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna faiz politikası ile ilgili bir telkinde bulunulduğu iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti. 

Tanrıkulu, ayrıca şu sorulara yanıt istedi: 

“Merkez Bankası Para Politikası Kuruluna, zamanında doğru kararlar alınmasını engelleyici baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

Gazetelere verdiğiniz ‘Ama tabii ben faizlerin artırılmasına karşıyım. Sorumluluğu da onlara aittir.’ demeciniz Merkez Bankasına verilen bir tür mesaj mıdır? 

Faiz artırımına karşı olmanız ülke ekonomisi gerçekleriyle örtüşmekte midir? Ekonomik koşullar ne olursa olsun Merkez Bankasının faiz artırımına karşı olmanızın dayandığı bilimsel gerçeklik nedir? 

Merkez Bankasına önerebilecek alternatif bir para politikası bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise nedir?” 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)