BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de kutlama yarıda kaldı----

CHP'de kutlama yarıda kaldı

CHP'de kutlama yarıda kaldı
09 Eylül 2013 - 20:09 www.finansgundem.com

CHP'nin 90. yıl kutlamaları esnasında elektrikleri kesildi

CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bu akşam CHP Ankara Genel Merkez Binası'nda düzenlenen resepsiyonda şok bir gelişme yaşandı.
Yüzlerce vatandaş ve CHP'linin davetli olduğu resepsiyonun başlamasına bir saat kala genel merkezin elektrikleri kesildi.
Kesintinin nedeninin Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı yol çalışması sırasında enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza olduğu öne sürüldü. Hemen bir jenaratör arayışına girildi.
CHP'liler kesintiyi büyük tepkiyle karşıladı, kimi CHP'liler Belediye Başkanı Melih Gökçek'in art niyetinden şüphe ettiklerini dile getirdiler.
Genel Merkez binasının bahçesinde düzenlenen ve saat 19.00'da başlayan kutlama programında ses ve ışık gösterileri de yapılacaktı.
Sınırsızlık Meydanında düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, belediye başkanları ile partililer katıldı.
'Ülkemizin kurtuluşu, sivil direnmeden geçmektedir'
Davul, zurna ile karşılanan Sezgin, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin Cumhuriyeti kuran parti olduğunu belirterek, "CHP Türkiye'de demokrasinin sosyal içerik kazanmasını sağlamak için özveriyle diyet ödemeyi göze almıştır" dedi.
Bağımsızlık savaşını sıradan bir askeri direniş olmaktan çıkaran Türk insanının uluslararası camiada oldukça saygın bir toplum olarak yaşamasına olanak bulduğunu ifade eden Keskin, "Cumhuriyetin kuruluşuyla ulusal bağımsızlık savaşımız sıradan bir direniş olmaktan çıkmış, siyasi hedefleri olduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sevr ile parçalanan Anadolu'nun yeniden coğrafi ve ulusal bütünlüğünü hayata geçirecek Lozan Anlaşma'sının altında Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci genel başkanının imzası vardır" diye konuştu.
Son günlerde CHP'nin dıştan ve içten bir takım suçlamalarla etkisiz kılınmaya çalışıldığını savunan Keskin, şunları söyledi:
"Bugünde ülkemizin kurtuluşu, sivil direnmeden geçmektedir. Biz CHP olarak görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Bugün 90. yılımızı kutluyoruz. Türkiye'de 90 yılda hiçbir siyasi parti ayakta kalmamıştır. CHP'nin bu kadar süre ayakta kalması bütün çelmelere, engellemelere rağmen bir ara dönemde kurulan konjonktür bir parti olmamasından kaynaklanmaktadır. CHP ulusal bağımsızlık savaşımızın tamda barut izleriyle kurulmuş bir parti olduğu için bugüne kadar ayakta kalmıştır."
Konuşmaların ardından Keskin, üzerinde "90. Yıl" yazılı pastayı partisinin belediye başkan aday adayları ile kesti. Daha sonra Keskin ve ve partililer, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "CHP bir devrim partisidir. Devrimin içinden doğmuş ve yeni bir düzen kurmuş ve yeni bir ülke yaratmıştır" dedi.
Tezcan, CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kuşadası Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümünün Türkiye'nin her yerinde etkinliklerle kutlandığını söyledi.
CHP'nin kurulduğu 9 Eylül tarihinin, Türkiye'nin son karış toprağının düşman işgalinden kurtulup, tam bağımsızlık inancının bütün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu ifade eden Tezcan, "İzmir'de düşmanın denize döküldüğü gün. Bugün aynı zamanda İzmir'in kurtuluşunu ve Türkiye'nin kurtuluşunu kutluyoruz" dedi.
Partinin kurulduğu günün 9 Eylül olmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Tezcan, şunları kaydetti:
"Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'nin kuruluşunu 9 Eylül'e dek getirmesinde büyük bir mesaj vardır. CHP bir devrim partisidir. Devrimin içinden doğmuş ve yeni bir düzen kurmuş ve yeni bir ülke yaratmıştır. Bundan onur duyuyoruz. Bundan rahatsız olanlara inat, onur duyuyoruz. CHP, üç büyük devrime imza attı. Cumhuriyeti kurdu, ülkeyi çok partili hayata geçirdi ve sosyal demokrasiyi getirdi. Şimdi dördüncü devrim zamanı. O da daha fazla özgürlük. Özgürlüğü her alanda getirmek zorundayız."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)