BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'de İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'na rakip olacak----

CHP'de İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'na rakip olacak

CHP'de İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'na rakip olacak
20 Temmuz 2020 - 20:42 www.finansgundem.com

"Gelecek İçin Biz" grubu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Akbaş, CHP Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'na rakip olacak ismin İlhan Cihaner olduğunu açıkladı.

"Gelecek İçin Biz" grubu Yürütme Kurulu Üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Murat Akbaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37. Kurultay'ı öncesi yaptığı açıklamada PM üyesi İlhan Cihaner'in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olacağını açıkladı.

T24'te yer alan habere göre Akbaş, "İlhan Cihaner Gelecek İçin Biz'in sözcüsüdür. Çarşamba günü basın toplantısıyla duyuracağız. Adayımız olacak. Bunu basın toplantısı ile duyuracağız. Kuşkusuz çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Biz bu partinin tek başına iktidar olabileceği bir sürecin kadrolarını seçeceğiz. Bu sürece idari olarak başkanlık edebilecek, yol gösterebilecek bir adayın adaylaşmasından bahsediyorum. Bu sadece bir genel başkan adayı değildir. 2023 aslında Cumhuriyet ile mevcut iktidar arasındaki hesaplaşmanın tarihi günü olacaktır" açıklamasını yaptı.

Ali Tarakcı'nın, Muharrem İnce'nin adaylığını sormasının üzerine, İnce'nin aday olmayacağını belirten Akbaş, "CHP'nin içerisinde belirli bir anlayışı temsil eden bir yapıyız. Bu konuda bizi temsil edecek olan aday Sayın İlhan Cihaner'dir. Muharrem İnce ile sürdürdüğümüz görüşmeler adaylık ile ilgili değildir. Buna kendisinin karar vermesi gerekiyor. Bir ittifaklar politikası mümkün olur mu, olmaz mı bu bizim gündemimizde değil" ifadelerini kullandı. 

Olağanüstü pandemi tedbirleri altında yapılacak kurultay için şu ana kadar genel başkan aday adaylığını açıklayan tek isim eski milletvekili Aytuğ Atıcı olmuştu. Ancak Parti Meclisi (PM) üyeleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı’nın da adaylık iddiasının sürdüğü, iki ismin bu konudaki değerlendirmelerine devam ettikleri belirtiliyordu.

‘Gelecek İçin Biz’ grubu, CHP Kurultayı bildirisi yayımlamıştı

"Gelecek İçin Biz" grubu Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37. Kurultay'ı öncesi 2 Temmuz'da bir bildiri yayınladı. Bildiride, “İçine düştüğümüz ‘ne derler’ ve ‘siyasetsizlik’ sarmalından ancak ‘ötekilerin’ umudunu örgütleyebilecek yeni ve dinamik bir siyaset anlayışıyla çıkabiliriz” denildi.

Metnin tamamı şu şekilde:

"37. Kurultaya giderken

Geçmişi biz kurduk, geleceği de biz inşa edelim!

Cumhuriyet Halk Partimizin 36. Kurultayı öncesi “geçmişi biz kurduk, geleceği de biz inşa edelim” çağrısıyla çıkmıştık yola. Saray rejiminin yarattığı eşitsizliklere, adaletsizliğe, yoksulluğa, baskıcı, yönetim anlayışına, hukuksuzluğa, savaş tezkerelerine verilen desteğe, seçim hilelerine, parti içi antidemokratik uygulamalara, dokunulmazlıkların kaldırılmasında alınan tutuma, Yenikapı mitinginde iktidarla yan yana durmaya, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayıldığı 16 Nisan referandum sonucunun sessizce kabul edilmesine karşı çıkmıştık. “Siyasetsizleştirme” politikalarının karşısında CHP’nin tarihi sorumluluğunun, AKP faşizmini aşarak, Türkiye’yi laik, özgür, demokratik bir sosyal hukuk devleti olarak ayağa kaldırmak olduğunu haykırmıştık!

Salgınla birlikte küresel kapitalizmin yarattığı doğa yıkımı ve eşitsizlikler karşısında, bir kez daha herkesin “aynı gemide” olmadığı görüldü. Salgından en çok ezilenler, emekçiler, işsizler, güvencesizler, yoksullar, göçmenler etkileniyor. Egemenler ise sorumluluk almak bir yana insanların korkularını, daha baskıcı ve kontrolcü bir yönetimi dayatmak için kullanmaya çalışıyorlar. Ancak dünyanın dört bir yanından yükselen protestolar, insanlığın otoriter yönetimler altında geleceksizliğe, yalnızlığa ve ırkçılığa hapsolmak istemediğini gösterdi.

Ülkemizde hukuksuz görevden almalar, tutuklamalar ve kayyum uygulamaları ile yurttaşlarımızın neredeyse üçte birinin seçme- seçilme hakkı gasp edildi. Bu koşullarda yerel yönetimlerden siyasal iktidara ulaşma imkanı kısıtlanmış durumda.

Siyasetin, hukukun ve demokrasinin yeniden inşasının bütün yükü, halka ve yerel yönetimlerin omuzlarına yüklenemez. Halkın çaresizliğine çare, seçeneksizliğe seçenek, güvensizliğine güven, umutsuzluğuna umut olacak siyaset, CHP içerisinden yükselecek. Bizler cesaretle demokrasiyi, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunacağız!

İktidarın, siyasetin kalan son kurumlarını, dayanışmayı ve toplumsal muhalefeti yok etmesine izin veremeyiz. Ülkemizin ve partimizin sürüklendiği “şimdi sırası değil” siyasetsizliğini birlikte yıkalım. İktidarın kendiliğinden çöküşü beklenerek siyaset yapılamaz. Siyaset; daha kapsayıcı, demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü bir cumhuriyetin inşası için mücadele etmeli, bu memleketin çocuklarına, bu ülkede eşit, özgür ve mutlu yaşayabileceklerine dair güven vermelidir! Başka Sivasların yaşanmadığı, çatışmaların ve toplumsal acıların son bulduğu barış dolu bir gelecek sunabilmelidir."

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim 21 Temmuz 2020 21:45

    Buraya yazanların hepsi ak partili hepsi algı yapmaya çalışıyorlar 3 kuruşluk akıllarıyla

  • Hasan Talip IŞIK21 Temmuz 2020 12:56

    AKP, kendisine rakip olabilecek bir adayın CHP'nin başına seçilmesine izin vermez. Onlar Kılıçdaroğlundan memnunlar. Adam 7 sefer seçim kaybetmiş, hala partinin başında, yeri geldimi Demokrasiden bahseder. İnsan o koltukta oturmaya utanır yahu.Bu ne pişkinlik!(6)

  • KILIÇ21 Temmuz 2020 08:18

     CHP KENDİ YÖNETİMİNDE KILIÇTAROGLUNDAN HARİCİNİ KABUL ETMEZ .ADAYLAR GÖSTERMELİK.ÇÜNKÜ ASIL DİKTATÖRLÜK CHP DE.

  • İzzet Baş21 Temmuz 2020 07:08

    CHP, Ülke yönetmeye talip değil ki.Bütün milletvekilleri  yan gel yat. Önemli bir durum olursa Bir partili çıkar bir iki laf eder görev biter. Vizyonsuz parti  rüzgar önündeki yaprak gibi  her tarafa savrulur. Toplum değerleriyle uğraşan .didişen. Atatürk'ün kurduğu partiyiz sözünden medet uman ,geleceğe dönük toplumu ileriye götürme gibi derdi olmayanlar seçim kazanamaz.Bugün kü  hükümet  yönetiminin gitmemesi için  uğraşan gayret sarfeden  CHP  yönetimi var. Bunlar birbirinden memnun olan benim asil milletimi  oluyor....SAYGILAR...…..

  • Gokhan Cetinoglu21 Temmuz 2020 15:22

    Vizyonu olan milletvekillini halk seçmiyor ki! Halk, onun bölgesinde kim aday olmuş, tercih ettiği parti ve diğer partiler kaçar vekil çıkarıyorlar, 2. tercih edeceği partinin adayı daha iyi olabilir mi vs. bakmıyor ki, Ya parti lideri için oy veriyor yada en araştıran seçmen  popülist söylemi olanı seçiyor... Takım tutar gibi oy verilen ülkemizde sıkıntı büyük! CHP dışındaki partilerde vizyonu olan vekiller kimler? Sadece kendilerine dikte edilen şekilde oy vermeye giden, bu işe parası, imkanları için girmiş insanlar topluluğu! 

  • Adem20 Temmuz 2020 22:51

    CHP den bir cacık olmaz, %90’ı cebini doldurma için oraya yapışmış. İbb de neler duyuyoruz neler. İnşallah millet kanıpta bunları başa getirmez çok kötü olur ülke için...

  • Gezgin 20 Temmuz 2020 22:21

    Chp ye hiç oy vermedim deniz baykal döneminde sıcak baktigim dönemler oldu feto nun çok güçlü olduğu dönemde o dönem bulunduğum ilde chp güçlü olsa verecektim ama oy potansiyeli olmadığı için vermedim ama bugünkü chp ye asla oy vermem neden derseniz Atatürk ilke ve inkilaplarindan uzak ulusalcı lar tek tek partiden gönderilmiş parti tamamen caycısindan entepeye kadar belli bir kimlige etnik yapıya sahip insanlar getirilmiş kısaca parti suriye modeli eset ve çevresi gibi bir yapıya sahip olmuş inşallah bir babayiğit çıkarda bu dar kalıbı kırar tüm ülkeyi kucaklayan bir parti yapısına kavuşur bunlar olmadıkça chp %22 bandından ileri gidemez

  • Hadi ya!20 Temmuz 2020 21:14

    Umarim K.K disinda biri genel baskan olurda parti tekrar kurulus degerlerine donup kovulan Vatansever ve Ataturkculer geri donerler. Icerideki PKK FETO cizgisinde olan ve partiye kadin kontenjanindan giren biyikli gider baska yerde oynarlar.

  • &&&& ^^^^ &&&&20 Temmuz 2020 21:08

    ben chp içindeki hiç mevcut milletvekilinin  iktidara taşıyabilecen vizyon ve proje sahibi bir kimse göremiyorum.oy oranın % 2-3 artırır azaltabilir hepsi bu kadar olur.bir de milletvekili transferleri engelleyecek kanun çıkar ise chp nin hiç bir şansı yoktur.

  • Gokhan Cetinoglu21 Temmuz 2020 15:23

    Vizyonu olan milletvekillini halk seçmiyor ki! Halk, onun bölgesinde kim aday olmuş, tercih ettiği parti ve diğer partiler kaçar vekil çıkarıyorlar, 2. tercih edeceği partinin adayı daha iyi olabilir mi vs. bakmıyor ki, Ya parti lideri için oy veriyor yada en araştıran seçmen  popülist söylemi olanı seçiyor... Takım tutar gibi oy verilen ülkemizde sıkıntı büyük! CHP dışındaki partilerde vizyonu olan vekiller kimler? Sadece kendilerine dikte edilen şekilde oy vermeye giden, bu işe parası, imkanları için girmiş insanlar topluluğu!