BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP zamları görüşmek için Meclis'i toplantıya çağırdı----

CHP zamları görüşmek için Meclis'i toplantıya çağırdı

CHP zamları görüşmek için Meclis'i toplantıya çağırdı
18 Temmuz 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

CHP, son yapılan zamlar ve ekonominin kötü gidişatını görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, Meclis tatile girmeden, Genel Kurul’da yasalaşan torba yasa teklifini hatırlatarak, torba kanunla ek motorlu taşıtlar vergisi ihdas edildiğini, kurumlar vergisi oranının artırıldığını, KDV'nin yine artırıldığını, harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldığını, akaryakıt ve doğal gazdan alınan ÖTV’ye yapılan fahiş artışların bunu izlediğini belirtti. Motorine ve benzine bir gecede litre başına 5 lira zam yapıldığını, LPG’ye litre başına 4 lira zam yapıldığını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Bu düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. Geçtiğimiz hafta burada çıkan kanunlar ve cumhurbaşkanı kararnamelerini titizlikle inceliyoruz. Başta motorlu taşıtlar vergisi olmak üzere, vatandaşın sırtına bindirilen hukuksuz ve anayasaya aykırı bütün düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz" diye konuştu.

Özel, Meclis’te grubu bulunan ve temsil edilen muhalefet partileri ile konuşarak ve onların da imzalarını alarak, son yapılan zamlar ve ekonominin kötü gidişatını görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarına ilişkin dilekçeyi Meclis Başkanlığı’na sunduklarını söyledi.  Özel, "Sayın Genel Başkanımızın muhalefet partisi liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclis'i 25 Temmuz Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik. Biz, Meclis’in çalışmalarının devam etmesi için önerge vereceğiz. Önergemize destek vermelerini bekliyoruz. Ayrıca, MHP emekli aylıklarına ilişkin bir yasa teklifi verirse biz CHP olarak destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefetten akaryakıtta ÖTV zammına sert tepki

 

AK Partili Külünk zamlara değil zamanlamasına tepkili!

 

İş dünyasının gündemi ÖTV artışı oldu

 

Gaza da ÖTV zammı

 

Akaryakıtta ÖTV ayarı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)