BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP, MHP ve İYİ Parti'den Erbaş'a istifa çağrısı----

CHP, MHP ve İYİ Parti'den Erbaş'a istifa çağrısı

CHP, MHP ve İYİ Parti'den Erbaş'a istifa çağrısı
13 Kasım 2018 - 19:05 www.finansgundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, yazar Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret, muhalefet partilerinin hedefindeydi. CHP, MHP ve İYİ Parti Genel Başkanları grup toplantısında Erbaş'a tepki gösterirken, istifa çağrısında bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel BaşkanıMeral Akşener, partilerinin Meclis’teki grup toplantılarında konuştu. Muhalefet liderleri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyarete gitmesini eleştirerek, tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Erbaş için istifa çağrısında bulunurken, Akşener görevden alınması gerektiğini vurguladı.

Meclis’te grubu bulunan partilerin toplantılarında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Kadir Mısıroğlu’na geçmiş olsun ziyareti öne çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Altında makam aracın, üstünde cübben var. Sen bunu bilmiyorsan o koltuğu hemen terk et. O zatın o koltukta oturmaması lazım. O koltuk sevginin, saygının, hoşgörünün koltuğudur. O koltuk saygıdeğer bir koltuktur. O zatın o koltuğu bırakması benim en büyük arzumdur” ifadelerini kullandı.

“Mustafa Kemal'e ne inançlarımıza ne de kültürümüze uymayacak şekilde bühtanla saldıran şahsı 10 Kasım'ın arifesinde ziyaret etmek nasıl bir aklın, nasıl bir çarpıklığın mahsulüdür?” diyen MHP lideri Bahçeli de, “Tartışmaların göbeğindeki Diyanet İşleri Başkanı'nın kendi durumunu gözden geçirip erdemli davranış içinde hareket etmesi ve gereğini derhal yapması samimi tavsiyem ve temennimdir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener ise, Ali Erbaş'ın görevden alınması gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: O KOLTUĞU TERK ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında şunları söyledi:

“Keşke Yunan galip gelseydi diyen insanın önünde diz çöküyorsun, ben bunun kabul etmiyorum. Ölenin ardından rahmet okunur. Bizim inancımızda bu vardır. Biz ölen insanın arkasından rahmet okuruz. Hakkınızı helal edin. Bayrağına, vatanına, inancımıza düşman olan bu kişi 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyordu. '10 Kasım'da 9'u 5 geçe kenefe gidin' diyen bir kişiyi ziyaret ediyor. Altında makam aracın, üstünde cübben var. Sen bunu bilmiyorsan o koltuğu hemen terk et. O zatın o koltukta oturmaması lazım. O koltuk sevginin, saygının, hoşgörünün koltuğudur. O koltuk saygıdeğer bir koltuktur. O zatın o koltuğu bırakması benim en büyük arzumdur.”

BAHÇELİ’DEN ‘ERDEMLİ DAVRANIŞ’ ÇAĞRISI

MHP lideri Bahçeli, konuşmasında Prof. Dr. Erbaş’a sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Bir yanda bunlar oluyorken, diğer yanda Diyanet İşleri Başkanı'nın geçen hafta gerçekleştirdiği esef verici bir ziyareti tartışmaların odağına oturmuştur. Diyanet İşleri Başkanı, 9 Kasım saat 14.30'da cübbesini giyip, eline de vereceği hediyesini alarak Atatürk'e hakaret eden, Yunan tezlerine methiyeler düzen fesli Türk düşmanını ziyarete gitmiştir. Bunun tamamen insani duygularla yapılan hasta ziyareti olduğu bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmıştır. Kimin nereye gideceği, kimin kiminle görüşeceği veya düşüp kalkacağı, hangi maksatla buluşacağı bizim meselemiz ve ilgi alanımız değildir. Herkes beşeri münasebetlerinde toplumsal adap ve ahlaki ölçülere uyduğu sürece özgürdür. Anlayamadığımız, tuhafımıza giden, garipsediğimiz husus, Diyanet İşleri Başkanı'nın fesli provokatörü ziyaret tarihindeki manidarlıktır.

Diyanet İşlerinin Sayın Başkanı, sorarım sana, meczubu ziyaret tarihi olarak bula bula 9 Kasım'ı mı buldun? Yılın diğer günlerinin suyu mu çıktı? Diğer tarihler torbaya mı girdi? Durdun durdun da 10 Kasım'dan bir gün önce mi hasta ziyaretini hatırına getirdin? Mustafa Kemal'e ne inançlarımıza ne de kültürümüze uymayacak şekilde bühtanla saldıran şahsı 10 Kasım'ın arifesinde ziyaret etmek nasıl bir aklın, nasıl bir çarpıklığın mahsulüdür? '10 Kasım saat 9'u 5 geçe kenefe gidin' diyen, Yunan galibiyetine özlem çeken bir çukur şahsiyete geçmiş olsun demek, bunu da milletimize kafa tutar gibi ulu orta yapmak fesli münafığı manen onaylamak, yanında olmak, arka çıkmak değil midir? Ne istiyorsunuz cumhuriyetten? Atatürk düşmanlarına zırh olmak gayeniz nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı görevi, Türkiye Cumhuriyeti'ne söven, kurucu değerlere ihanet eden, kurucu şahsiyetlere galiz ifadelerle yüklenen vatansızları aklama, anma ve alkışlama görevi değildir. Aksi tavır ayıptır, günahtır. Türk milletinin ortak değerlerine saldıranlara maneviyatımızda cevaz yoktur, yer yoktur, hoşgörü olamayacaktır.

Hangi kurumuş vicdan, hangi satılmış ruh, hangi işgal artığı varsa duysun ve bilsin ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak değeridir. Bu gerçek değişmeyecektir. Ancak, Atatürk üzerinden, Anıtkabir'e gelen kalabalıklar gerekçesiyle yeni bir karşıtlık oluşturmaya, yeni bir güç devşirmeye de hiç kimse heves etmemelidir. Bu yolun sonu karanlıktır, çıkmazdır, hüsrandır, buhrandır.

Tartışmaların göbeğindeki Diyanet İşleri Başkanı'nın kendi durumunu gözden geçirip erdemli davranış içinde hareket etmesi ve gereğini derhal yapması samimi tavsiyem ve temennimdir."

AKŞENER: GÖREVDEN ALIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu'na ziyaretini eleştirdi. “Diyanet İşleri Başkanı, 10 Kasım günü milletimizle alay eder gibi fesliye yaptığı ziyareti duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanı tarihi, dizilerden ve o fesli nasipsizden öğreniyorsunuz. Bu bizi incitiyor” ifadesini kullanan Akşener, Ali Erbaş'ın görevden alınması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı14 Kasım 2018 17:29

    Siyasetçilik ve üst düzey yöneticilik zor iş. Bu işin nitelliklerini haiz olmayan kişiler bir şekilde bu görevlere geliyor ve abuk subuk açıklama ve hareketler ile milleti geriyor. Tabi bazı profosyonel siyasetçiler var, işleri sırf polemik yaratıp ayrışmaları keskinleştirip kendi saflarını sıkılaştırmak. Orijinal bir fikri olmayan aynı şeyleri söyleyenler de var, yenilerin önlerini açmıyorlar. Şahsen Atatürk'e büyük saygı duyuyorum, her türlü övgüyü hak ediyor, ama bekar ve genç yaşta vefat ettiği için de çok üzülüyorum. Devletin kurucusu olduğu için tüm siyasetçilerin, devlet memurlarının, sivil vatandaştan çok daha fazla hassas olması gerekir. Bu arada bu muhalefet olduğu sürece RTE devam eder,

  • bir yorum14 Kasım 2018 05:43

    Kadir mısıroğlu osmanlıcıdır.Varı yoğu osmanlıdır.Adam osmanlının tarih olduğunun hala farkında değil. Yani artık osmanlının zamanının kapandığını bilin ve tarihten de ders çıkarın ibret alın.Yoksa işte biz osmanlıyken şöyleydik böyleydik deyip övünmenin günümüz dünyasına bir faydası yoktur.Tarih ibret almak için vardır.Tarihten ibret almayanlar geleceğine yön veremezler.

  • erol g.14 Kasım 2018 03:07

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ARKADAŞLARI 4 YIL İŞGAL ALTINDA KALAN İSTANBUL'U DA ESARET/ESİR HALDE TUTULAN SALTANATI/HALİFEYİ DE ESARETTEN KURTARDI Taksim topçu kışlası Fransız işgal kuvvetlerine bağlı Senegal askerlerinin kışlası olmuştu

  • enis13 Kasım 2018 23:50

    Cahiller ülkesişu yorumlara bakın yazık...

  • Misafir13 Kasım 2018 23:17

    Bahçeli şimdi tv de diyanet işleri başkanına bağırarak şunu söylüyor; “ bula bula 9 kasımı mı buldun?”, gerçekten hadi ziyaret edicem dedin 9 kasım mı? oldu olacak 10 kasım 9 u 5 geçe gitseydin..bu nasıl bir basiret, nasıl bir düşünce?. Üstüne birde baltalı sözüm ona tesettürlü geçinen dengesiz eblehler çıktı, bunlar neye ve kime hizmet ediyorlar?.bu filimler yeni değil.

  • Recai13 Kasım 2018 22:12

    Mustafa Kemal çocukluğundan beri askeri okula giden, Osmanlı'nın dört bir tarafında 30 yıldan fazla savaşan, en sonunda İngilizlere biat edip yıkılan Osmanlı'nın vatan milletperver bir Pasasidir. Osmanlı yikilmasa, Çanakkale kahramanı, doğuda Ruslardan Muş u kurtaran, vatansever bir paşa olarak tarihte yer alacaktı. Bu kin öfke niye? Türkiye'yi ırak, suriye, iran, Lübnan gibi Batı karşısında zelil, aç, fakir, cahil, pislik içinde bırakmadığı için mi?

  • vatan13 Kasım 2018 21:51

    trol ordusu da fesli fırıldak gibi zırvalamış buralarda

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ13 Kasım 2018 20:41

    chp teröristler ile el ele kol kola gezer iken ittifak yapar iken.HDP liler teröst cenazelerine katırlır iken ve kürdistan kuracağız derken sesiniz çıkmaz bir gariban oldunmu üzerine çullanırsınız.mhp size sesleniyorum.sende chp nin uydusuna girdin.

  • abdullah 13 Kasım 2018 20:37

    bakmayın bunların farklı görüntü verdiklerine hepsi aynı kanaldan besleniyor. hepsi uydurulmuş tarihten millet arasına fitne sokmaktan besleniyor chp mhp yıllarca farklı görünüp bu milletin evlatlarını birbirine kırdırtmıştır. bu günlerde milletini ülkesini sever görünen mhp her fırsatta eski günlerini hatırlamakta farklı düşündükleriyle görüldüğü gibi ittifak kurabilmekte. doğru olan dayatmacıların değil araştırmacıların tarihidir. hala dayatılan tarihi bize dayatmaya çalışanlar var. zorla insanlara birşeyleri dayatamazsınız 21. yy dayız andınızı da alın sizin olsun herkesin dini kendine

  • zülfikar6413 Kasım 2018 19:45

    İyi hoş güzel bir açıklama da aynı şeyi teröristleri ziyaret eden vekil ve parti başkanları için de aynı şeyleri söyleseydiniz makbul olacaktı

  • .13 Kasım 2018 19:43

    bu kadar cahil ve cehaletle bu ülke mi dünya devi olacak ? Bu zatlar bulundukları konuma zaten bu hareketlerle gelmiş, anlının teri ile hak ederek gelen kişiler, böyle yaranma güdüsü ile hareket etmezdi.

  • Okkes bayram13 Kasım 2018 19:36

    Su bahceli denilen herifi hala neden cikartirsiniz mansete anlamis degilim. Turkiyenin en gereksiz adami kim deseler bahceli derim:))) hava boslugubresmen turbulans

  • Mehmet Raşit Tunç13 Kasım 2018 19:29

    Atatürkü koruma kanunu kaldırılsın. Gerçekler gün yüzüne çıksın

  • Yusuf Yıldız13 Kasım 2018 19:29

    Diyanet başkanı niye istifa etsin..Erdoğandan destur almadan oraya gidemez..Onun o adama gitmesine izin veren Erdoğandır..İstifa etmesi gereken İçinden Atatürk düşmanlığını hala atamayan Erdoğandır..

  • Yorum13 Kasım 2018 19:26

    Atatürk ü sevmek, onun kurduğu cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmakla mümkün olur, gerisi boş ve yapmacık bir sevgiden öteye geçmeyecektir, beyler dönüp bir geriye bakın bakalım cumhuriyet değerlerinden elimizde ne kaldı acaba, kara cahillik ve gericilik almış başını gidiyor... ya cumhuriyetin en büyük kazanımı olan parlamenter sistemini tek adama teslim edenler, bu yüzden samimi değilsiniz.

  • Imam 13 Kasım 2018 19:24

    Siz gidin de cankaya müftüsüne bakın. Tuz bile kokmuş. Her türlü haksızlık var.

  • ışın Özdemir13 Kasım 2018 19:12

    Siz üç lider,sizinkilerden biri hata yaptımı siz onu kazanmak yerine hemen gömüyorsunuz.AK parti buna sessiz kalıyor,adamını koruyor.Müsait bir gün gelice yolları ayırıyor.adamıda kaybetmiyor.Sizde akıllı davranın akıııılllllııı