BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinChobani'de durumlar vahim!----

Chobani'de durumlar vahim!

Chobani'de durumlar vahim!
06 Eylül 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

Chobani Yoğurt, şikayet üzerine bazı ürünlerini toplattı

Amerika'da satış yapan Chobani yoğurt şirketi, müşterilerinden gelen şikayet üzerine bazı ürünlerini geri toplama kararı aldı. Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahip olduğu şirket, yoğurtlarda meydana gelen kabarma ve küflenme nedeniyle artan şikayetleri dikkate alarak, son kullanma tarihi 9 Eylül - 7 Ekim arası olan ürünleri toplatmaya başladı.
Şirketten yapılan açıklamada, şikayet edilen ürünlerin Idaho eyaletinde bulunan tesislerden geldiği ve toplam üretimlerinin sadece yüzde 5'lik bir kısmını oluşturduğu açıklandı. Sorunlu ürünlerin büyük bir kısmının raflardan kaldırıldığı bildirildi. Ürünleri tüketen bazı müşterilerin rahatsızlandığı iddia edildi.
Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), sözkonusu problem için Çarşamba günü şirketle temasa geçtiğini bildirdi. Şirket sahibi Ulukaya, ürünleri geri toplama kararını FDA'dan bağımsız kendilerinin aldığını belirtti.
Yoğurtlardaki küflenme sorunun tamamıyla giderildiğini kaydeden Ulukaya, "Bu tarz sorunlar, süt üretim ortamlarında olabiliyor." şeklinde konuştu. Ulukaya, kaç müşterinin şikayette bulunduğu hakkında net bir rakam vermedi.
ABD'nin New York eyaletinin New Berlin bölgesinde kurulan Chobani Greek Yoğurt, ABD yoğurt piyasasının yüzde 40'ına hakim.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)