BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemChobani çalıntı mı?----

Chobani çalıntı mı?

Chobani çalıntı mı?
08 Haziran 2014 - 08:15 www.finansgundem.com

Chobani’nin patronuna eski eşinden “formülü rakipten çaldı” iddiası yöneltilmişti

Türk girişimci Hamdi Ulukaya’nın “Yunan yoğurdu” (Greek Yogurt) sloganıyla pazara çıkardıktan sonra kısa sürede ABD’nin en popüler markalarından biri olan yoğurt devi Chobani’yle ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Yazar Dov Seidman, Chobani’nin ‘How Matters’ isimli yeni Reklam kampanyası fikrinin How (Nasıl) isimli kendi kitabından çalındığını öne sürdü. Seidman, Manhattan Federal Mahkemesi’ne dava açtığı davada kampanya fikrinin kitabı “How: Why How We Do Anything Means Everything”den alındığı suçlamasında bulundu. 2007 yılında yazılan kitabın konu olduğu davada Chobani’nin reklam şirketi Droga5’in de adı geçiyor.

Tweet de savunmada!

Yazarın avukatı Chobani’nin resmi hesabından, Super Bowl reklamı yayına girmeden önce atılan ve dikkatleri ‘Nasıl’a çekmesinden ötürü Seidman’a teşekkür eden tweeti de işaret etti. Seidman’ın danışmanlık yaptığı dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes de reklam kampanyası ve Seidman’ın reklamı arasındaki benzerliğe dikkat çekti.
 Ayrıca Seidman’ın web sitesinde yer alan “Bir işi ne kadar uzun süredir yaptığınızın önemi yoktur, nasıl yaptığınızın önemi vardır” mesajı da dikkat çekiyor.
 Avukatlar firmayı hırsızlıkla suçlarken Chobani firması yaptığı açıklamada  ‘suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmediğini, herhangi bir yasal hakkı ihlal etmediklerine emin olduklarını belirtirken iddiaların asılsız olduğunu’ söyledi. Chobani’nin reklam ajansı Droga5 ise dava hakkında şimdilik bir yorum yapmadı.

‘How’ kitabının yazarı...

Şirketlere yönetim danışmanlığı da yapan Seidman, “How Matters” sloganının kullanımının hemen durdurulmasını talep ederken, avukatlık ücreti ve mahkeme giderlerinin de Chobani şirketi tarafından karşılanmasını talep ediyor. Seidman, How (Nasıl) isimli kitabıyla tüm dünyada ün kazanmıştı.

Yoğurdun hızlı yükselişi

Chabani’nin yıllık satışları 1 milyar doları buluyor. Chobani, nisan ayında TPG Capital’den 750 milyon dolarlık yatırım almıştı. Hamdi Ulukaya     bu yılın içinde borsaya açılmayı planlıyor.
 
Eski eşinin ahı mı tuttu?

Kısa bir süre önce eski eşinden ‘formülü çalıntı’ suçlaması gelen Ulukaya’nın, en sıkı rakibi Yunan Fage’in gizli formülünü ‘30 bin dolar’ vererek ele geçirdiği öne sürülmüştü. Eski eşin iddiası, ‘Ulukaya Avrupa’ya uçarak Yunan markası Fage’in (Chobani’nin en büyük rakibi) eski yöneticisiyle bir araya geldi ve 30 bin euro karşılığında gizli formülü aldı. Ardından formülü kullanıp, çok tutan Chobani’yi geliştirdi’ şeklinde basında yer almıştı.  
Ulukaya, eski eşinin ‘başarısını kıskandığı için’ dava açtığını belirtirken, Chobani’den yapılan açıklamada, Giray’ın öne sürdüğü iddiaların ‘temelsiz ve gerçekle uzaktan yakın dan ilgisi olmadığı’ ifade edilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)