BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkChime, ABD’nin en değerli fintech girişimi oldu----

Chime, ABD’nin en değerli fintech girişimi oldu

Chime, ABD’nin en değerli fintech girişimi oldu
23 Eylül 2020 - 11:45 www.finansgundem.com

ABD'li mobil bankacılık hizmeti Chime, son fonlama turunda 485 milyon dolar toplayarak ulaştığı 14.5 milyar dolar değerlemeyle Amerika’nın en değerli fintech girişimi haline geldi.

San Francisco merkezli mobil bankacılık hizmeti Chime, katıldığı son fonlama turunda 485 milyon dolar toplayarak 14.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirket böylece Robinhood’u geride bırakarak Amerika’nın en değerli fintech girişimi haline geldi.

Şirketin, Aralık ayında katıldığı son fonlama turundan bu yana değerini iki katına çıkardığını gösteren yeni turda, ABD’de özellikle pandemi sürecinde dijital bankacılık kullanımının popüler hale gelmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Chime CEO’su Chris Britt, her ay yüzbinlerce yeni hesap kazandıklarını ve şirketin bir yıl içinde halka arza hazır hale geleceğini dile getiriyor.

İlk kez 2013 yılında kullanıcılarla buluşan Chime; otomatik tasarruf hesabı sağlayan ücretsiz, kullanıcı dostu bir bankacılık uygulaması ve işletmelerin takas geliri elde ettiği bir banka kartı sunuyor. Yeni nesil bankanın fonlama turunda; Tura Coatue, Iconiq, Tiger Global, Whale Rock Capital, General Atlantic, Access Technology Ventures, Dragoneer ve DST Global şirketleri yer aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)