BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemChanel ile Huawei logo savaşında kazanan Huawei oldu----

Chanel ile Huawei logo savaşında kazanan Huawei oldu

Chanel ile Huawei logo savaşında kazanan Huawei oldu
23 Nisan 2021 - 09:59 www.finansgundem.com

Chanel, Huawei ile ticari marka anlaşmazlığında Avrupa'daki mahkeme mücadelesini kaybetti

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BRÜKSEL (Reuters) - Fransız lüks ürünler markası Chanel, Çinli Huawei ile girdiği logo kavgasını kaybetti. Avrupa üst mahkemesi iki şirketin logolarının birbirleriyle hiçbir benzerliği olmadığına karar verdi.

Mahkemeye taşınan anlaşmazlık, lüks markaların dünya çapında milyonlarca insan için genellikle lüksü, tarzı ve ayrıcalığı sembolize eden imza logolarını ve ticari markalarını nasıl koruduklarının altını çiziyor.

Anlaşmazlık, Huawei'nin iki dikey birbirine geçen yarım daireye sahip bilgisayar donanımı ticari markasını tescil ettirmek için bir ticari marka kuruluşu olan AB Fikri Mülkiyet Ofisi'nden (EUIPO) onay talep ettiği 2017 tarihinde patlak vermişti.

Özel mülkiyete ait Chanel, tasarımın parfümler, kozmetikler, kostüm takıları, deri ürünler ve giysiler için kullanılan iki yatay birbirine bağlı yarım daireden oluşan tescilli Fransız logosuna benzediğini açıklayarak itiraz etti.

2019 yılında, ticari marka ofisi, halkın zihninde benzerlik ve kafa karışıklığı ihtimali olmadığını söyleyerek Chanel'in itirazını reddetti.

Fransız lüks ev daha sonra, Lüksemburg merkezli Genel Mahkemede karara itiraz etti ve Çarşamba günü verilen kararda bu itirazı da reddedildi.

Yargıçlar mahkemesi, "Söz konusu figüratif işaretler benzer değil. İşaretler, yönlerini değiştirmeden başvurulduğu ve tescil edildiği şekliyle karşılaştırılmalıdır." dedi. Mahkeme, iki logodaki görsel farklılıkların önemli olduğunu söyleyerek ekledi: "Özellikle Chanel'in işaretleri daha yuvarlak eğrilere, daha kalın çizgilere ve yatay bir yöne sahipken, Huawei işaretinin yönü dikeydir. Sonuç olarak Genel Mahkeme, işaretlerin farklı olduğu sonucuna varmıştır."

Karara, Avrupa'nın en yüksek mahkemesi olan AB Adalet Divanı'nda itiraz edilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)